Header pic

Pic

Χάθηκαν στις φλόγες τρία μικρά παιδιά

Σοκάρει το πανελλήνιο ο τραγικός θάνατος τριών ανήλικων παιδιών που κάηκαν ζωντανά, την ώρα που κοιμόντουσαν, από φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στο χωριό Μεσορόπη Καβάλας.

Τρία αγγελούδια ηλικίας, πέντε, επτά και δεκατεσσάρων ετών χάθηκαν καθώς περικυκλωμένα από τις δυνατές φλόγες δεν πρόλαβαν να βγουν από το σπίτι. Ούτε οι σπαρακτικές φωνές της μάνας για βοήθεια, μπόρεσαν να ξορκίσουν το κακό…


Το σοκ που έχει υποστεί η πολύτεκνη οικογένεια που μέχρι πριν από λίγες ώρες μετρούσε δέκα παιδιά, είναι μεγάλο. Οι μνήμες από τον εγκλωβισμό στη φωτιά είναι νωπές. Μια συνηθισμένη επίσκεψη των γονιών με τα έξι από τα δέκα παιδιά τους στο πατρικό σπίτι του πατέρα, έμελλε να τους στοιχειώσει για πάντα.

Το σούρουπο της παγωμένης Παρασκευής βρήκε την οικογένεια μαζί με τον παππού και τη γιαγιά γύρω από την αναμμένη σόμπα που είναι εγκατεστημένη στο σαλόνι του σπιτιού. Άλλωστε ο πατέρας τους είχε μεριμνήσει από νωρίς το μεσημέρι για τον εφοδιασμό των ξύλων. Ο ίδιος είναι υπάλληλος στη ΔΕΗ Καβάλας και από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας είχε ζητήσει από τον προϊστάμενο του να σχολάσει μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να προλάβει να κόψει ξύλα.

Η σύζυγος είναι καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας και όπως κάθε Σαββατοκύριακο έτσι και αυτό θα έφευγαν μαζί με τα έξι ανήλικα παιδιά τους, με προορισμό το πατρικό σπίτι του πατέρα της οικογένειας. Μέχρι εκείνη τη ώρα τίποτα δεν προμήνυε ότι αυτό θα τους οδηγούσε στη απώλεια των παιδιών τους. Τα άλλα τέσσερα παιδιά σπουδάζουν στις σχολές της ιατρικής και της φιλολογίας.

Η θυσία του 14χρονου αδερφού

Ήταν περίπου στις τρεις τα ξημερώματα όταν το ξύλινο ταβάνι του σπιτιού πήρε φωτιά από το θερμαινόμενο μπουρί της μεταλλικής σόμπας. Εκείνη την ώρα οι γονείς μαζί με τα έξι παιδιά και τους παππούδες κοιμόντουσαν και δεν πρόλαβαν να αντιληφθούν το τι ακριβώς συνέβη.

Οι γονείς ξύπνησαν έντρομοι όταν αντελήφθησαν ότι το σπίτι τυλίχτηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στις φλόγες. Επικράτησε μόνο φόβος και πανικός. Οι γονείς πετάχτηκαν από τα κρεβάτια και τραβούσαν από το χέρι όποιον έβλεπαν δίπλα τους. Πρόλαβαν και βγήκαν από το σπίτι έχοντας στην αγκαλιά τους τα τρία μικρότερα σε ηλικία παιδιά και τους ανήμπορους ηλικιωμένους γονείς. Μόλις συνειδητοποίησαν ότι τα δυο αγόρια ηλικίας πέντε και εφτά ετών είχαν περικυκλωθεί από τις φλόγες, αποφάσισαν να μπουν μέσα στο σπίτι.

Οι δυνατές φλόγες όμως δεν επέτρεπαν σε κανέναν να διαβεί το εσωτερικό μέρος του σπιτιού. Εκλιπαρούσαν τους γείτονες για βοήθεια.

Τότε ήταν που πήρε την γενναία απόφαση ο 14χρονος αδερφός, μαθητής της δευτέρας γυμνασίου, να επιστρέψει στο σπίτι και να σώσει τα αδέρφια του. «Κατάφερε και μπήκε μέσα» λένε οι γείτονες αλλά την ώρα που έφτασε στο σαλόνι, έπεσε η φλεγόμενη σκεπή του σπιτιού πάνω του και καταπλάκωσε και αυτόν και τα αδέρφια του. Ο άτυχος έφηβος ήταν ο τελευταίος που βγήκε σώος από το σπίτι, λίγο πριν πάρει την απόφαση να γυρίσει πάλι πίσω για να σώσει τα δυο μικρότερα αδέρφια του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν τιτάνιο αγώνα ώστε να κατασβήσουν τη φωτιά η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς το σπίτι ενώ επεκτάθηκε και στα γειτονικά σπίτια χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές αφού κατασβήστηκε γρήγορα.

Αργότερα το μεσημέρι έγινε η κηδεία των άτυχων παιδιών στο δήμο Παγγαίου Καβάλας, τόπο καταγωγής του πατέρας τους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.