Header pic

Pic

Κάνετε το wifi (ασύρματο Ίντερνετ) πιο γρήγορο! 9 τρόποι

Έχετε ασύρματο ίντερνετ στο σπίτι και χάνετε το σήμα στο διπλανό δωμάτιο; Προσπαθείτε να συνδεθείτε και σας σπάει τα νεύρα; Κολλάει συνέχεια;

Το Korakovouni WebRadio σας δίνει μερικές συμβουλές πώς να κάνετε την σύνδεσή σας πιο γρήγορη!



1. Αλλάξτε WiFi κανάλι.
Μέσα στις ρυθμίσεις του μόντεμ-ρούτερ υπάρχουν 13 κανάλια. Διαλέξτε κάποιο άλλο από που σας έχει επιλεγμένο. Πώς θα το κάνετε; Για να μπείτε στο μόντεμ πρέπει να γράψετε στο Chrome ή Firefox ή Maxthon ή ακόμα και στο Explorer 192.168.1.1 (αυτό είναι το συνηθισμένο, σε μερικά μόντεμ η διεύθυνση αλλάζει). Έπειτα δώστε Username & Password, συνήθως βρίσκονται κάτω από το μόντεμ. Επιλέγετε "wireless" και channel, 1-13. Σύμφωνα με τις εταιρείες τα καλύτερα κανάλια να ρυθμίσετε το modem σας είναι, με σειρά προτεραιότητας τα 6, 11 και 1.

2. Αλλάξτε κεραία στο μόντεμ σας.
Κυκλοφορούν στην αγορά πολύ καλές κεραίες που σας επιτρέπουν την ενίσχυση του σήματος. Ψάξτε λίγο στα καταστήματα και θα βρείτε μία. Ρωτήστε και τους πωλητές και αν δεν σας κάνει, να την πάτε πίσω!

3. Δοκιμάστε να συνδέσετε ενισχυτή (Repeater - ριπίτερ).
Υπάρχουν κάποιες συσκευές που συνδέονται με καλώδιο LAN με το μόντεμ και σας επιτρέπουν την ενίσχυση του σήματος, τα λεγόμενα repeaters. Προσοχή μερικά από αυτά δεν έχουν κλείδωμα WPA.

4. Κλειδώστε το μόντεμ
Αν έχετε ανοικτό το μόντεμ χωρίς κωδικό προστασίας, τότε θα "κάνουν πάρτι" με την σύνδεσή σας. Δοκιμάστε να το κλειδώσετε με κωδικούς WPA/WPA-2 και όχι WEP γιατί εύκολα σπάνε. Αν πάλι έχετε εργοστασιακό κλείδωμα, αλλάξτε τον κωδικό γιατί κάτι τζιμάνια σαν εμένα σας το ανοίγουν! (MiC)

5. Μη βάζετε το μόντεμ χαμηλά
Τα ραδιοκύματα του μόντεμ εξαπλώνονται συνήθως κάθετα (εγκάρσια κύματα, κεφ. 1 κ 2 ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ). Μη το βάζετε στο πάτωμα γιατί θα πατώσει το σήμα!



6. Αλλάξτε το εύρος 800.11b/g/a
Αν δεν έχετε σήμα λόγω απόστασης, δοκιμάστε στις ρυθμίσεις του μόντεμ να εκπέμπει 800.11b και οχι 800.11g γιατί τα πρώτα μπορεί να είναι μόνο 11Mbps αλλά πάνε αποστάσεις!!! Ψιλά γράμματα, γι αυτό ρωτήστε κάποιον που να ξέρει, όχι εμένα σας παρακαλώ, δεν θέλω να δω Υπολογιστή...

7. Αλλάξτε την κάρτα wifi.
Αν μπαίνετε στο Ίντερνετ με USB Wifi Card, απλά ψάξτε για πιο ισχυρή κάρτα. Σίγουρα θα βρείτε!!! Δεν μπορώ να πω μάρκα λόγω μάρκετινγκ (η διαφήμιση πληρώνεται αλλά κάποιες Ath...os είναι πολύ καλές.

8. Δοκιμάστε πατέντες.
Βάλτε ένα μικρό χειροποίητο κάτοπτρο πίσω από το μόντεμ, σαν ταψάκι με αλουμινόχαρτο. Έχει αποδειχθεί πως ενισχύει το σήμα.

9. Βάψτε το μπλε.
Έχει αποδειχθεί επιστημονικά στα εργαστήρια πληροφορικής του Korakovouni WebRadio πως αν βάψετε μπλε το μόντεμ με μπογιά θαλάσσης (ανθεκτική) και το πετάξετε στην θάλασσα, δύσκολα εντοπίζεται ώστε να μη βασανίσει κι άλλους υποψήφιους χρήστες του δικτύου σας!


Αυτά είχα να πω. Ελπίζω να βοήθησα, για το Korakovouni WebRadio,
MiC


Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.