Header pic

Pic

Η Ελληνική ακτοφυλακή φρουρός των ευρωπαϊκών συνόρων

Με ένα βίντεο διάρκειας 3.50 λεπτών, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, υπενθυμίζει στην Ευρώπη ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή, είναι ο άγρυπνος φρουρός των ευρωπαϊκών συνόρων.

Οι πρόσφατες τραγωδίες με τα πολύνεκρα ναυάγια στη Λαμπεντούζα, έχουν ανοίξει, άλλωστε, και πάλι τη συζήτηση για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Είναι το πρώτο βίντεο που δημοσιοποιείται, θα ακολουθήσουν άλλα δύο, και θα περιλαμβάνονται στο υποστηρικτικό υλικό που θα προβάλει ο Υπουργός Ναυτιλίας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος σε διεθνή φόρα, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και όπου άλλου τίθεται το θέμα της μετανάστευσης σε σχέση με την Ελλάδα.

Στόχος πέρα από την οικονομική ενίσχυση και στήριξη της χώρας μας είναι να προβληθεί και ο ανθρωπιστικός ρόλος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο δεν είναι μόνο διώκτης αλλά σώζει πάνω από όλα ανθρώπινες ζωές στις ελληνικές θάλασσες.



Όλες οι εικόνες του βίντεο προέρχονται από επιχειρήσεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής ανά την επικράτεια, πραγματικές καταδιώξεις και διασώσεις ναυαγών στο Αιγαίο.

Πηγή: Δώρα Βογιατζάκη για το pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.