Header pic

Pic

Ιστορικές Αναδρομές

Το KWR ξεκινάει αυτή την όμορφη περιπλάνηση στο χρόνο μέσα από το πλούσιο αρχείο της εφημερίδας "Κυνουρία" , που Ίδρυσε το 1927 ο Κορακοβουνίτης Αγησίλαος Λεβέντης. Ταξιδεύοντας στο μακρινό...

... 1931 σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τη πλατεία του χωριού μας καθώς και αρθρογραφία της εποχής από τον Αποστόλη Λεβέντη.

κάνετε κλικ για μεγέθυνση
Στο εν λόγω άρθρο ο Α. Λεβέντης ξεκινάει με την μειοδοτική δημοπρασία για την κατασκευή του υδραγωγείου καθώς και για την κατασκευή του διδακτηρίου της κοινότητάς μας. Στη συνέχεια πληροφορούμαστε για το ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου μας ευεργέτη Δ. Καζάκη καθώς και για το ατύχημα του Α. Σαμαρτζή που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή!

Τέλος μαθαίνουμε ότι το 1931 η ελαιοπαραγωγή ήταν πλούσια και ότι οι Κορακοβουνίτες της εποχής ξεκίνησαν τις πρώτες προσπάθειες για την ίδρυση Συνεταιρισμού "εγγείων βελτιώσεων".

(κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση)








Γ. Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.