Header pic

Pic

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Το θέμα του φετινού εορτασμού (2014) είναι "Μικρά Νησιά και Κλιματική Αλλαγή" και το επίσημο σύνθημα "Ύψωσε την φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας".

Ο ΟΗΕ μας καλεί να ρίξουμε μια ματιά στα μικρά νησιωτικά κράτη, που βρίσκονται διάσπαρτα στους ωκεανούς και στα οποία κατοικούν γύρω στα 63 εκατομμύρια άνθρωποι. Είναι, ως επι το πλείστον, εξωτικοί τουριστικοί προορισμοί, γνωστοί για τις φυσικές τους ομορφιές, την σφύζουσα κουλτούρα τους και ιδιαίτερα την μουσική τους.

Πολλά από αυτά τα νησιά έχουν πλούσια χλωρίδα και πανίδα, συχνά μοναδική στον πλανήτη και παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των ωκεανών. Όμως είναι ευάλωτα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αν και η συνεισφορά στο φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι αμελητέα.Συχνά πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα και απειλούνται από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.