Header pic

Pic

Μάρμαρα του Παρθενώνα - Από πολέμιος της επιστροφής, έγινε ένθερμος υποστηρικτής


Στροφή 180 μοιρών από τον Βρετανό συγγραφέα, Χάουαρτν Τζέικομπσον, επί χρόνια αντίθετο στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. «Θέλω να φωνάξω στους Έλληνες πως θα τους φέρω εγώ προσωπικά πίσω τα μάρμαρα», γράφει ο συγγραφέας σε άρθρο του στην εφημερίδα Independent. Όπως ο ίδιος παραδέχεται συνειδητοποίησε ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δεν ανήκουν στο Βρετανούς, όταν επσκέφθηκε το μουσείο της Ακρόπολοης.

«Όταν όμως βρίσκεσαι στο εκπληκτικό Μουσείο της Ακρόπολης και παίρνεις το δείπνο σου σε ένα εστιατόριο με θέα τον ίδιο τον Παρθενώνα όλα αλλάζουν. Ξαφνικά συνειδητοποιώ το κενό. Την απουσία των μαρμάρων. Ξαφνικά καταλαβαίνεις πως τα μάρμαρα δεν ανήκουν σε εμάς. Μια τρελή παρόρμηση με καταλαμβάνει. Θέλω να φωνάξω στους Έλληνες πως θα τους φέρω εγώ προσωπικά πίσω τα μάρμαρα. Κοιτάζω το απαλό καστανό χρώμα των ματιών τους, όπως θα έκανε ο Λόρδος Μπάιρον πριν από χρόνια και με κυριεύει μια έκσταση συντροφικότητας. Όχι μόνο θα φέρω πίσω τα μάρμαρα αλλά θα γκρεμίσω ακόμα και τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου», γράφει ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας.

Κι αφού «αποκατέστησε» τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, κατέρριψε ακόμη ένα στερεότυπό του, που ήταν να μην κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

Έτσι αναχώρησε για διακοπές στα Χανιά «μια όμορφη πόλη. Με ωραία εστιατόρια και φιλόξενους ανθρώπους και μια ανακαινισμένη Συναγωγή» αναφέρει και καταλήγει: «Να ταξιδεύεις αναγνώστη. Χαλαρώνει το μυαλό…».

ΠΗΓΕΣ: newsblog.gr, rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.