Header pic

Pic

Γεώργιος Θ. Ράμμας...Ο Κορακοβουνίτης Υπουργός παιδείας

Στις σημερινές μας Ιστορικές αναδρομές παρουσιάζουμε μέσα από τα αρχεία της Κυνουρίας ορισμένες σημαντικές στιγμές της ζωής ενός διαπρεπούς συγχωριανού μας...



... του Γεωργίου Θ. Ράμμα. Στο μακρινό 1932 ο Γ. Ράμμας  "ανεκηρύχθη Υφηγητής του εν Αθήναις Πανεπιστημίου εις το μάθημα της πολιτικής δικονομίας"





...23 χρόνια μετά από την ανακήρυξη του ως Καθηγητή , έρχεται η Υπουργοποίησή του , αναλαμβάνοντας το Υπουργείο  Παιδείας. Το σημαντικό αυτό γεγονός για τον συγχωριανό μας το μαθαίνουμε από το άρθρο του ανταποκριτή της Κυνουρίας , στις 22 Μαρτίου 1956. Το ευχάριστο αυτό γεγονός συνδυάστηκε με ένα γλέντι που τελέστηκε την εποχή εκείνη από τους Κορακοβουνίτες της Αθήνας.





Οι σημερινές Ιστορικές Αναδρομές θα κλείσουν με ένα γλέντι Κορακοβουνιτών το Πάσχα του 1953. Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν ο Ιωάννης Μπακάλης ή "Κοντοκλότσης" και ο Μήτσος Τερζάκης , οι οποίοι απέσπασαν τον θαυμασμό όλων με τις χορευτικές τους κινήσεις!




Γ . Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.