Header pic

Pic

Φτιάξ'τε το καλύτερο τσιζκέικ (cheesecake) όλων των εποχών

Σήμερα θα φτιάξουμε τσίζκεϊκ και μάλιστα την ελληνική του έκδοση. Ακολόυθήστε την συνταγή και δοκιμάστε ένα ονειρευμένο γλυκό...

Πρώτα απ'όλα τα υλικά για τη βάση:

200 γραμ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
110 βούτυρο βιτάμ λιωμένο (όχι καυτό, απλά λιωμένο)
Έπειτα τα υλικά για τη γέμιση:

300 γραμ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
300 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο ή φρούτα του δάσους
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ


Πάμε για την εκτέλεση:

Κτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατέβουμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

Αφού γίνει μια μάζα, παίρνουμε μια φόρμα δακτυλίδι 20 εκ . και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί καλά.
(το μπισκότο με το βιτάμ δεν τα ψήνουμε γιατί γίνεται πολύ σκληρό)

Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα.
 
 
Χτυπάμε την μαρμελάδα στο μπλέντερ μαζί με το κονιάκ (προαιρετικό το στάδιο αυτό, αλλά κάνει την διαφορά)


Από τις συνταγές της μαμάς (σύντομα κοντά σας παραδοσιακές Κυνουριάτικες συνταγές)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.