Header pic

Pic

Επανάσταση στη θεραπεία του AIDS. Ο οργανισμός μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό

Γάλλοι επιστήμονες ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν τον γενετικό μηχανισμό, εξαιτίας του οποίου δύο άνδρες που ήταν μολυσμένοι από τον HIV "μπορεί να βίωσαν μία ενδογενή θεραπεία", κάτι που οδηγεί σε χάραξη νέας στρατηγικής για την καταπολέμηση του AIDS.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και οι δύο άνδρες είχαν μολυνθεί από τον HIV, ο ένας μάλιστα πριν 30 χρόνια, ωστόσο δεν είχαν αναπτύξει συμπτώματα του AIDS.

Η αλλαγή αυτή φαίνεται να συνδέεται με την αυξημένη δραστηριότητα ενός κοινού ενζύμου που ονομάζεται APOBEC, όπως εικάζουν οι ειδικοί και συμπληρώνουν πως "η διαφαινόμενη στιγμιαία θεραπεία δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα οδό έρευνας για τους μηχανισμούς των φαρμάκων".

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Microbiology and Infection, εκπονήθηκε από επιστήμονες του Γαλλικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας Inserm).

Ο HIV αναπαράγεται εισβάλοντας στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο ουσιαστικά "επαναπρογραμματίζεται" και μετατρέπεται σε... εργοστάσιο του ιού.

Οι... τυχεροί που "νικούν" τον ιό

Ένα μικρό κομμάτι ανθρώπων, λιγότεροι από το 1% αυτών που έχουν μολυνθεί, μπορούν να... "φρενάρουν" την αναπαραγωγή του ιού και να τον κρατήσουν σε επίπεδα που δεν μπορούν να ανιχνευθούν κλινικά.

Οι Γάλλοι επιστήμονες εξέτασαν δύο άνδρες, έναν 57χρονο που διαγνώσθηκε θετικός στον HIV το 1985 κι έναν 23χρονο που έλαβε την ίδια διάγνωση το 2011 και μελέτησαν τα γονίδιά τους. Παρόλο που παραμένουν μολυσμένοι, τα καθιερωμένα τεστ δεν μπορούσαν να ανιχνεύσουν τον ιό στο αίμα τους.

Μια παρόμοια διαδικασία είχε παρατηρηθεί σε κάποια... κοάλα τα οποία είχαν αναπτύξει έναν ιό παρόμοιο του AIDS στα γονίδιά τους, τον οποίο και εξουδετέρωσαν και μάλιστα μετέδωσαν την "αντίσταση" αυτή στους απογόνους τους.

Τι λένε οι επιστήμονες για την σημαντική ανακάλυψη

"Πιστεύουμε πως η θεραπεία του HIV μπορεί να συμβεί μέσω ενδογενοποίησης του ιού στους ανθρώπους", τόνισαν οι επιστήμονες και συμπλήρωσαν πως "τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως χωρίς θεραπευτικές στρατηγικές και μετά από εκατομμύρια θανάτους από τον ιό, είναι πιθανό μερικοί άνθρωποι να έχουν καταφέρει να εξουδετερώσουν τον ιό και να διαβιβάσουν αυτό το πλεονέκτημα στους απογόνους τους".

"Πιστεύουμε πλέον πως η επιμονή στο ολοκληρωμένο dna με HIV μπορεί να αποτελεί κάθε άλλο παρά εμπόδιο. Μπορεί να είναι προαπαιτούμενο για την θεραπεία του ιού. Προτείνουμε μία νέα οπτική για τη θεραπεία του HIV μέσω ολοκλήρωσης, αδρανοποίησης και πιθανής ενδογενοποίησης ενός γονιδίου του ιού στο γονίδιο του ανθρώπου", αναφέρουν οι επιστήμονες.

Μόνο ένας άνθρωπος θεωρείται πως έχει θεραπευτεί από τον HIV στα χρονικά: Ο Timothy Ray Brown, ο οποίος υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ως θεραπεία για λευχαιμία, από δότη ο οποίος είχε εμφανίσει σημάδια "αντίστασης" στον HIV.

Σε μία άλλη περίπτωση, είχαν δοθεί φάρμακα ενάντια στο AIDS σε ένα μωρό, αμέσως μετά τη γέννησή του και για 18 μήνες, με τα αποτελέσματα να δείχνουν αρχικά πως είχε θεραπευτεί, ωστόσο ο ιός "επανεμφανίστηκε" αργότερα.



Πηγή: news.yahoo.com | Newit.gr (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.