Header pic

Pic

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία στην Τρίπολη (φώτο&βίντεο)

 Συνέντευξη τύπου για τη δολοφονία του 42χρονου επιχειρηματία δόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας στα ΜΜΕ.
Το τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης μετά από διεξοδική και μεθοδική έρευνα πολλών ημερών κατέληξε στην εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης που συγκλόνισε την κοινωνία της Τρίπολης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Δράστης ένας 54χρονος ημεδαπός κάτοικος της Τρίπολης ο οποίος και ομολόγησε. Ο 54χρονος στην ομολογία του ανέφερε ότι είχε χρόνιες προσωπικές διαφορές με το θύμα. Στην περιγραφή του είπε ότι το απόγευμα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου σε γραφείο του θύματος στην οδό Ουάσιγκτον πυροβόλησε τον επιχειρηματία τουλάχιστον 4 φορές και τράπηκε σε φυγή. Ήταν μεταμφιεσμένος με περούκα, μουστάκι και γυαλιά, τα οποία και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την αστυνομία.

Το όπλο του δράστη βρέθηκε σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από την Τρίπολη όπου μετά και από βαλλιστικές εξετάσεις ταυτοποιήθηκε ότι ήταν του δράστη. Μετά από έρευνα και στην οικία του βρέθηκαν μαχαίρι και αυτοσχέδια σιδερογροθιά.

Ο 54χρονος δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφέροντας ότι σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο δράστης, υπήρχαν διαφορές προ 20ετίας και ότι το θύμα είχε διαπράξει φθορές σε ακίνητα αλλά και στο όχημά του, επίσης είχε δηλητηριάσει το σκυλί του.

Επίσης απάντησαν και στο ερώτημα για τον αν υπήρξε διαπληκτισμός λέγοντας ότι αρχικά υπήρξε στην είσοδο του γραφείου και κατέληξαν στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

To Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας 42χρονου ημεδαπού, στην Τρίπολη Αρκαδίας

Δράστης είναι ένας 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη χθες και εξεταζόμενος ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια την πράξη του

Βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά το όπλο του εγκλήματος, ενώ βιολογικό υλικό του δράστη ανιχνεύτηκε σε υλικά μεταμφίεσης που είχε χρησιμοποιήσει για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 42χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος είχε βρεθεί νεκρός το απόγευμα της 26.10.2014, σε κεντρική οδό στην πόλη της Τρίπολης, έχοντας τραύματα στο κεφάλι, στο θώρακα και στο αριστερό άνω άκρο, από πυροβόλο όπλο (σχετικό το από 27.10.2014 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Για την εξιχνίαση του εγκλήματος το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης πραγματοποίησε συστηματική και μεθοδική διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα, που προέκυπταν από την εξέλιξη και πρόοδο των ερευνών, ενώ αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων.

Όπως προέκυψε, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι 54χρονος ημεδαπός, κάτοικος Τρίπολης, ο οποίος προσήχθη χθες (2.12.2014), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και κατά την εξέτασή του ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία, ενώ απέδωσε την πράξη του σε χρόνιες προσωπικές διαφορές με το θύμα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης και όπως προέκυψε από τα ερευνητικά δεδομένα, το απόγευμα της 26.10.2014, σε γραφείο ιδιοκτησίας του 42χρονου, ο δράστης πυροβόλησε με όπλο (περίστροφο) τουλάχιστον τέσσερις (4) φορές το θύμα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Μάλιστα ο δράστης είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του με υλικά μεταμφίεσης και συγκεκριμένα με περούκα, ψεύτικο μουστάκι και γυαλιά.


Κατά το χρόνο τέλεσης της ανθρωποκτονίας «έπεσαν» από το δράστη το μουστάκι και τα γυαλιά, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη «σκηνή» του εγκλήματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, το οποίο είχε απορρίψει ο δράστης σε αγροτοδασική περιοχή, ευρύτερα της πόλης. Από τις βαλλιστικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ταυτοποιήθηκε και εργαστηριακά ότι είναι το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Επιπλέον δείγμα βιολογικού υλικού, που ελήφθη από το δράστη, ταυτοποιήθηκε, μετά από συγκριτική εξέταση στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με αντίστοιχο υλικό που ανιχνεύτηκε σε κατασχεθέντα πειστήρια (ψεύτικο μουστάκι, γυαλιά ηλίου).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε χθες στην οικία του 54χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι και αυτοσχέδια σιδερογροθιά.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - που σχηματίστηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου, Υποστράτηγο Βασίλη Γεωργακόπουλο, τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας Δημήτριο Τριγώνη και τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης Λάμπρο Κατσαντώνη.

Τέλος ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης κ. Λάμπρος Κατσαντώνης, ευχαρίστησε όλους τους «αφανής ήρωες» που συμμετείχαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

 http://www.arcadiaportal.gr/

 Δείτε το βίντεο ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.