Header pic

Pic

Φάε αγγουράκι, κάνει καλό

Ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά, που εδώ στη Μεσόγειο εκτιμάμε ιδιαίτερα. Είναι γεμάτο βιταμίνες όπως Κ, κάποιες βιταμίνες Β, αλλά και μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο και μαγνήσιο, όλα απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή!


1. Προστατεύει τον εγκέφαλο

Το αγγούρι είναι αντιφλεγμονώδες χάρη σε μια ουσία ονόματι fistein, ενώ έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη μνήμη και ακόμη προστατεύει το νευρικό σύστημα. Σε έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί σε ποντίκια που έπασχαν από Αλτσχάιμερ, ελάττωσε σημαντικά το ρυθμό με τον οποίο μειώνονταν οι μαθησιακές ικανότητες και αυτές της μνήμης.

2. Αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Γεμάτα βιταμίνη C και καροτίνη αλλά και κερκετίνη, απιγενίνη και καμπφερόλη, είναι οι βασιλιάδες των αντιοξειδωτικών. Η κερσετίνη, που επίσης περιέχει, έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την απελευθέρωση ισταμίνης.

Είναι απαραίτητο στοιχείο της διατροφής μας κατά του καρκίνου, ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιας καρδιακής ασθένεια.

3. Καταπολεμά τις φλεγμονές

Έρευνες που διεξήχθησαν σε ζώα, βρήκαν ότι το εκχύλισμα αγγουριού καταπολεμά τις φλεγμονές.

4. Ελαττώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου

Το αγγούρι περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες ονομάζονται λιγνάνες, χάρη στις οποίες ελαττώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως του μαστoύ, της μήτρας, των ωοθηκών και του προστάτη. Την ίδια δουλειά κάνουν και τα φυτο-θρεπτικά συστατικά του, ονόματι cucurbitacins. 
 
5. Βοηθάει στην πέψη

Το νερό και οι ίνες είναι απαραίτητα συστατικά για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και το αγγούρι τα έχει και τα δύο σε αφθονία! Ανεβάζει το pH του στομάχου, ενώ η φλούδα του βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του φαγητού στο πεπτικό μας σύστημα, με τα… γνωστά οφέλη!

6. Δροσερή αναπνοή

Απλά τοποθετήστε ένα κομματάκι αγγούρι στον ουρανίσκο σας. Έτσι θα απομακρύνετε βακτήρια τα οποία ευθύνονται για τη στοματική κακοσμία, ενώ όταν τα τρώμε, καταπραΰνουν το στομάχι, κύρια αιτία της κακοσμίας του στόματος.
 
7. Διαχείριση άγχους

Χάρη στην πληθώρα βιταμινών Β που περιέχει, όπως Β1, Β5 και Β7, δρα ως φυσικό αγχολυτικό.
 
8. Διαχείριση βάρους

Καθώς περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, αλλά ταυτόχρονα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι το απόλυτο υγιεινό σνακ. Όταν χωνεύονται δημιουργείται στο στομάχι μια ουσία σε μορφή ζελέ η οποία μειώνει τους ρυθμούς της πέψης, με αποτέλεσμα να νιώθουμε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

9. Υγιής καρδιά

Χάρη στο κάλιο, που όπως είπαμε περιέχουν, ελαττώνεται η αρτηριακή πίεση, ενώ το κάλιο λειτουργεί και ως ηλεκτρολύτης ως προς το νάτριο για καλύτερη λειτουργία του νευρικού μας συστήματος, των μυών και της καρδιάς μας.
 
ΠΗΓΗ: fanpage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.