Header pic

Pic

Windows 10: εγκατάσταση και εντυπώσεις

Ήμουν από τους τυχερούς, όπου με την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των Windows 10 μου ήρθε η αναβάθμιση στο λάπτοπ. Ξεκίνησα να κάνω την αναβάθμιση μέσα από τις ενημερώσεις...




... χρειάστηκε σε έμενα περίπου 2 ώρες να κατέβει το νέο λογισμικό (εξαρτάται από την ταχύτητα του Ίντερνετ και τον Η/Υ). Έπειτα χρειάστηκε άλλη μια ώρα περίπου να ελέγξει τον υπολογιστή και να εγκαταστήσει τα Windows. Με πολύ απλό μενού και άμεσο, η εγκατάσταση είναι παιχνιδάκι και για τον πιο ανίδεο στον χώρο των Η/Υ.

Με το πέρας όλων, ο υπολογιστής μου στην αρχή είχε το σήμα τον Windows 8.1 στην έναρξη, αλλά γρήγορα όλα άλλαξαν όταν άνοιξε! Νέα γραφικά, απλοποιημένα, ευανάγνωστα κείμενα και εύκολα στη χρήση εικονίδια.

Σαν πρωτάρης (άλλο αν είχα χρησιμοποιήσει τις δοκιμαστικές εκδόσεις) έκανα κλικ στο εικονίδιο της έναρξης. Η ανταπόκριση δεν ήταν άμεση, σκέφτηκα πρώτη φορά μπορεί να αργεί λίγο. Εδώ είναι και το πρώτο λάθος μου, αφού το εικονίδιο της έναρξης δεν είχε άμεση ανταπόκριση.

Αμέλησα να σας πω, πως όσοι έχετε πειρατικά Windows ή μη δηλωμένα, πρέπει μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει να δηλώσετε τον σειριακό αριθμό σας (στα λαπτοπ είναι σε αυτοκόλλητο από κάτω, κρίμα αν έχει σβηστεί)



Δοκιμάσαμε τον νέο browser Windows Edge... μας άφησε μια γεύση από τον παλιό κακό Windows Explorer, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Chrome, Maxthon ή Firefox.

"Χάσαμε" το Onedrive (πρόγραμμα cloud της Microsoft & εγκατεστημένο το Microsoft Live Essentials) το οποίο αντικαταστάθηκε από το Inbox καθώς και το Windows Media Center. Δοκιμάστε VLC, Winamp, κλπ

Τα updates γίνονται άμεσα και αυτόματα, οπότε δεν χρειάζεται να ψάχνουμε το πότε και πως.

Στα παιχνίδια των Windows 7, πασιέντζα, ναρκαλιευτής και καρδιές υπάρχουν αλλαγές => αντικατάσταση από τα Microsoft Solitaire Collection & Microsoft Minesweeper.

Γενικά, στο πείραμα του Korakovouni WebRadio, τα νέα Windows 10 μας φάνηκαν ελαφρύτερα των Windows 7 αλλά αρκετά πιο βαριά από τα Windows 8.1 (τα οποία στην αρχή μισήσαμε αλλά έπειτα έγιναν λατρεία)




Το υπό αναβάθμιση λειτουργικό θα πρέπει να είναι το Windows 7 SP1 ή το Windows 8.1.

Απαιτήσεις:
  • Επεξεργαστής: 1 GHz ή ταχύτερος
  • RAM: 1 GB για την έκδοση 32-bit ή 2 GB για την 64-bit
  • Χώρος στον σκληρό δίσκο: 16 GB για την έκδοση 32-bit ή 20 GB για την έκδοση 64-bit
  • Κάρτα γραφικών: υποστήριξη DirectX 9 ή μεταγενέστερη με WDDM 1.0 driver

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.