Header pic

Pic

Παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνα Dragster σημείωσε ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Πολλοί είναι οι Έλληνες και ιδίως αυτοί που αγαπούν το αυτοκίνητο που ονειρεύονται την δημιουργία καικατασκευή ενός ελληνικού αυτοκινήτου. Το... 



...Pony είναι αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στα όνειρα μας αλλά δυστυχώς και παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται το όλο εγχείρημα πέφτει σε... τοίχο.

Αρκετοί λένε πως δεν μπορούμε να παράγουμε αυτοκίνητα για πολλούς και διάφορους λόγους. Η ιστορία όμως έχει δείξει άλλα πράγματα όπως και η ιστορία έχει δείξει πως τη δεκαετία του '70 στο νησί της Σύρου κατασκευάστηκαν καμιά 120αριά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με χρηματοδότες την οικογένεια Γουλανδρή. Ο λόγος για το Enfield E8000, ένα αυτοκίνητο που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 40 χρόνια μετά πριν μεταφερθεί σε μουσείου της.

Όταν συνειδητοποιείς πως οι Έλληνες φτιάχναμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα τη δεκαετία το '70 απλά αναρωτιέσαι γιατί.... 

Το ελληνικό αυτοκίνητο έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε το αμερικάνικο Tesla


Παγκόσμιο ρεκόρ!

Αν και ο αριθμός των Enfield που παράχθησαν ήταν πολύ μικρός ένα τέτοιο εμφανίζεται σε αγώνες Dragster! Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ο Jonny Smith, γνωστός παρουσιαστής της εκπομπής Fifth Gear έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο γνωστό 400άρι οδηγώντας ένα ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Όπως θα δείτε στο σχετικό video ο Smith καταφέρνει στην φημισμένη πίστα Santa Pod να «γράψει» χρόνο 10.846 και να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από τις αρχές του χρόνου ένα Tesla S P85 με χρόνο 11.683 δευτερόλεπτα.



Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του ειδικά διαμορφωμένου οχήματος ήταν η τελική ταχύτητα που κατάφερε να αναπτύξει. Συγκεκριμένα άγγιξε τα 193.776 χλμ./ώρα (!) όταν το υπερσύγχρονο Tesla είχε πιάσει τα 183.376.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.