Header pic

Pic

Ποιος προστατεύει το λιμάνι;

Πριν ακόμα παραδοθεί το έργο του λιμανιού από την κατασκευάστρια εταιρία στις αρμόδιες αρχές, καταγράφονται οι πρώτες φθορές, οι οποίες δεν προέρχονται ούτε από την χρήση ούτε από κάποιο …ατύχημα.

 Πιθανότατα προκλήθηκαν από την εσκεμμένη και κακόβουλη επέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα. Έτσι, χωρίς να έχει προλάβει να χρησιμοποιηθεί στο ελάχιστο, μία από τις Πυροσβεστικές Φωλιές του προσήνεμου μόλου βρέθηκε με σπασμένο το πορτάκι στη βάση της. Μια άσχημη εικόνα που μετατρέπει τόσο γρήγορα την χαρά και την ικανοποίηση των πολιτών, των επαγγελματιών και φυσικά των επισκεπτών για την ανακατασκευή του λιμανιού, σε απογοήτευση πως τίποτα από αυτά δεν θα μείνει ώστε να έχει διάρκεια και αντοχή στον χρόνο.

Είχαμε αναφέρει πριν λίγες μόνο μέρες πως το έργο του λιμανιού βρίσκεται στο μεταίχμιο της μετατροπής του από εργοτάξιο σε λιμάνι, το οποίο θα λειτουργεί με κανόνες και προδιαγραφές. Όπως έχουμε συνηθίσει βέβαια στην Ελλάδα και όπως ορίζει ο κανόνας και η …παράδοση σε τέτοιες περιπτώσεις δημοσίων έργων, ο χρόνος και οι ενέργειες που απαιτούνται κατά τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των εργασιών από την εργολαβία και παράδοσης/παραλαβής από τις αρμόδιες αρχές, είναι εντελώς σχετικά και μεταβλητά στοιχεία, στα οποία κάθε φορά εμπλέκονται από γραφειοκρατικές τυπικότητες μέχρι μικροπολιτικές συμπεριφορές και εγωισμοί παραγόντων απ΄όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Συμπεριφορές και νοοτροπίες που οδήγησαν την χώρα -εκτός των άλλων- και στην λογιστική της χρεοκοπία. Όλα αυτά όμως δεν αφορούν καθόλου ούτε τους άμεσους χρήστες του λιμανιού, ούτε τους δεκάδες επαγγελματίες της περιοχής που έχουν συνδέσει την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους από την ορθή -τουριστική κυρίως- αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, ούτε φυσικά των χιλιάδων πολιτών και επισκεπτών που αναμένουν την ολοκλήρωση ενός ακόμα δημοσίου έργου. Το μεγάλο λοιπόν ερώτημα που τίθενται στην παρούσα φάση, το οποίο κρίνει και την αισιόδοξη ή όχι προοπτική των εγκαταστάσεων στο μέλλον, είναι ποιος και με ποιο τρόπο προστατεύει τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του νέου λιμένους, μέχρι να οριστεί από τις διαδικασίες η αρμόδια αρχή; Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος ή είναι όλα έρμαιο στις …ορέξεις του κάθε διαφθορέα και κάθε τόσο θα καταγράφουμε ζημιές και απώλειες;

http://astrosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.