Header pic

Pic

Επιδοτήσεις: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές στους κτηνοτρόφους

Την Παρασκευή 4/12 θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων και θα έχουν ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, για τις βοσκήσιμες γαίες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Περίπου 650.000 παραγωγοί θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τις αγροτικές επιδοτήσεις για το 2015 που χορηγεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο κ. Αποστόλου, πρόσθεσε ότι την Τετάρτη αναρτώνται οι πίνακες των δικαιούχων ανά ΑΦΜ και υποστήριξε, ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση στην καταβολή των επιδοτήσεων, αλλά συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, ώστε να καταβληθεί το 90% και όχι το 70% των επιδοτήσεων.

«Επιλέξαμε», είπε ο κ. Αποστόλου, «αντί να δώσουμε τέλος Νοεμβρίου το 70% της βασικής ενίσχυσης, να δώσουμε όπως μας επιτρέπει και ο Κανονισμός το 90% της βασικής ενίσχυσης τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη. Παράλληλα, νοικοκυρέψαμε όλες τις εκκρεμότητες που ξεκινάνε από το 2008 και φτάνουν μέχρι το 2014. Θα πληρώσουμε μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη το σύνολο των εκκρεμοτήτων μέχρι το 2014. Άρα, στο αγροτικό χώρο θα εισρεύσουν τις επόμενες ημέρες πάνω από 1,2 δισ. Ευρώ».

«Συνδέουμε μια υφιστάμενη εδώ και 100 περίπου χρόνια κατάσταση με τη νομοθεσία του κράτους», τόνισε ο Βαγγέλης Αποστόλου.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.