Header pic

Pic

Επίδομα θέρμανσης: Όλα όσα πρέπει να δηλώσετε

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης έχει ανοίξει και μπορείτε να υποβάλλεται τις αιτήσεις για την είσπραξή του. Διαβάστε τι θα σας ζητηθεί να δηλώσετε.

Για όσους υποβάλλουν τα στοιχεία τους μέχρι το τέλος του χρόνου –κι αφού εγκριθεί η αίτησή τους μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης – σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα τον Φεβρουάριο.

Πάντως, η καταβολή του επιδόματος εξαρτάται από τα αν επαρκέσουν τα κεφάλαια (105 εκατ. ευρώ) που έχουν δεσμευθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν είναι τα παρακάτω:


-Αριθμός Φορολογικού Μητρώου που αναφέρεται στην φορολογική δήλωση του αιτούντος

-Ονοματεπώνυμο

-Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων

-Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) για την πίστωση του ποσού (θα πρέπει να αναφέρεται πρώτο το όνομα του δικαιούχου)

-Αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας

-Ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

-Στοιχεία από τα οποία να προκύπτει εάν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος

-Τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης

-Ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία

-Στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Σε ότι αφορά στα στοιχεία που απαιτούνται για τους διαχειριστές, τις εταιρείες διαχείρισης ή τους εκπροσώπους των πολυκατοικιών, η ηλεκτρονική εφαρμογή ζητά τα παρακάτω στοιχεία:

-Αριθμό φορολογικού μητρώου του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας

-ΑΦΜ της πολυκατοικίας (αν υπάρχει)

-Αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία

-Χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης

-Ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Μετά την υποβολή της αίτησης, ακολουθεί η ηλεκτρονική διασταύρωση η οποία και θα αποδεσμεύσει τα ποσά για τους δικαιούχους.

Read more: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.