Header pic

Pic

Ασφαλιστικό: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Δείτε ποιοι απεργούν


Ξεχειλίζει η οργή του λαού για το ασφαλιστικό – «Νεκρώνει» η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη – «Παραλύει» ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας – Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Η μεγαλύτερη κινητοποίηση επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη (04/02/20416) η χώρα, καθώς τα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει γενική απεργία ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τους πολίτες να βρίσκονται στα «κάγκελα».

Εκτός της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που ηγούνται της κινητοποίησης, επιμέρους κλάδοι εκφράζουν επίσημα την συμμετοχή τους στην απεργία.

Αναλυτικά, συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).

Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).

Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).

Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.

Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, τα ΜΜΜ θα λειτουργούν ως εξής:

Λεωφορεία: Θα λειτουργούν από 09:00 έως 21:00 (Τα οχήματα θα αποσύρονται νωρίτερα για να βρίσκονται στα αμαξοστάσια τους στις 21:00)
Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία
Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (γραμμή 1 μετρό): 24ωρη απεργία
Προαστιακός σιδηρόδρομος: 24ωρη απεργία
Μετρό: Θα λειτουργεί 10:00 έως 16:00. Λόγω της 24ωρης του Προαστιακού σιδηροδρόμου το μετρό θα φθάνει μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα φθάνει αεροδρόμιο
Τραμ: Θα λειτουργεί από 09:00 έως 21:00

ΠΝΟ – ΝΑΤ: Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολόγιων λόγω της απεργιακής κινητοποίησης. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας και ζητεί την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για «αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης».



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.