Header pic

Pic

Πελοπόννησος: Βγαίνουν τα «πιστόλια» για τα 10 εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ

Ο δήμαρχος Π. Νίκας δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες: «Ή όλα ή τίποτα»! Καλαμάτα και Άργος – Ναύπλιο ερίζουν για τα χρήματα του ΕΣΠΑ.

Σε «πολύφερνη νύφη» τείνουν να μετατραπούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το ΕΣΠΑ για το πρόγραμμα αναπλάσεων. Και δεν έχουν άδικο οι δήμαρχοι που… διαγκωνίζονται για το ποσό αυτό, μια και μπορούν να κάνουν ένα σωρό έργα βιτρίνας (ψήφων), αλλά και ουσίας.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σχολίασε τις προηγούμενες ημέρες - εν είδει αγγελιοφόρου- ότι τα χρήματα θα μοιραστούν σαν… καρπούζι. Στη μέση. Έτσι, θα ικανοποιήσει και το Άργος- Ναύπλιο, αλλά και την Καλαμάτα.

Χθες, όμως, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δεν άφησε περιθώρια. Τόνισε ότι μία πόλη θα πάρει τα λεφτά και σχολίασε ότι «δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του «περιφερειάρχη» να σπάσει το ποσό στα δύο.Σε χθεσινές δηλώσεις ανέφερε ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Τρίπολη για το έργο της αστικής ανάπλασης.

Διευκρίνισε, όμως, ότι «στη συνάντηση που θα έχουμε με τον κ. Τατούλη θα είναι μόνο οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας. Προφανώς, αν κάνει με άλλους Δήμους συνάντηση, θα είναι χωριστή. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη ώρα και θα είμαι εγώ μαζί με τον κ. Τζαμουράνη, το διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών».

Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι «το κεντρικό θέμα της συζήτησης θα είναι οι αναπλάσεις αστικού χώρου, η μία ανάπλαση αστικού χώρου που θα γίνει για όλη την Περιφέρεια και έχουμε βάσιμες ελπίδες, γιατί έχουμε και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να είμαστε η πόλη η οποία θα λάβει τα 10.000.000 ευρώ για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης.

Ήδη έχουμε αρχίσει και μελετούμε πλέον την ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου. Σας λέγω το νέο ότι θα γίνει πανελλήνιος διαγωνισμός και για την παραλιακή ζώνη, όπως είναι σε εξέλιξη και για την 23ης Μαρτίου, όπου έχουμε ήδη 20 συμμετοχές. Χρειαζόμαστε πάρα πολύ ιδέες, τις οποίες ο Δήμος θα αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σχολιάζοντας την… προφητεία του κ. Τατούλη, είπε: «Ή η Καλαμάτα ή το Άργος και το Ναύπλιο. Ένας, όχι δύο. Λοιπόν, θα δούμε ποιος πληροί τους όρους, γιατί δεν είναι και στη διακριτική ευχέρεια του περιφερειάρχη για να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μία πόλη θα ενταχθεί. Θεωρούμε ότι έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα, αλλά τα νέα θα τα δούμε την Παρασκευή. Δε θέλω να προτρέχω, εμείς είμαστε αισιόδοξοι».


ΠΗΓΗ: http://www.tharrosnews.gr -Αντώνης Πετρόγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.