Header pic

Pic

Αυτές είναι οι δέκα πιο «ευτυχισμένες» χώρες

Η «παγκόσμια έκθεση ευτυχίας 2016» κατατάσσει τις καλύτερες και τις χειρότερες χώρες με βάση το βιοτικό επίπεδο. 

Η έρευνα ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου. Μέχρι σήμερα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί καταδεικνύουν τη δεκάδα των χωρών που έχει ως εξής:

Οι 10 καλύτερες χώρες

1 Σουηδία

2 Δανία

3 Νορβηγία

4 Φινλανδία

5 Ισλανδία

6 Αυστρία

7 Γερμανία

8 Ελβετία

9 Ηνωμένο Βασίλειο

10 Γαλλία

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 25η θέση στη λίστα των «ευτυχισμένων χωρών», αφήνοντας πολύ πιο κάτω τις ΗΠΑ, στην 29η θέση.

Τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει πολύ. Κάθε χρόνο έχει παρατηρηθεί ότι οι ισορροπίες αλλάζουν στη λίστα και σημαντικό ρόλο σε αυτή την ιδιομορφία παίζει η οικονομική κρίση και κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν από τις συνέπειες των πολέμων.

«Αυτό είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς τη χώρα μου, τις ΗΠΑ, που πλουτίζουν κάθε φορά και περισσότερο, εδώ και 50 χρόνια, αλλά δεν έχει καταφέρει να βρουν το νόημα της ευτυχίας», αναφέρει ο καθηγητής Τζέφρι Σάκς, επικεφαλής του προγράμματος και ειδικός σύμβουλος του γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν κι-Μουν .

Ο Σακς, σύμφωνα με την συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, συμπλήρωσε: «Το μήνυμα προς τις ΗΠΑ είναι ξεκάθαρο. Είναι μια κοινωνία που κυνηγάει τα χρήματα, όμως, κυνηγάει τα λάθος πράγματα. Ο κοινωνικός «ιστός» επιδεινώνεται, η κοινωνική εμπιστοσύνη επιδεινώνεται, η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση επιδεινώνεται».

Η αναφορά του SDSN, επικεντρώνεται στο γεγονός ότι πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να αναπτύξουν την οικονομική τους δύναμη, σε βάρος των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων, με αποτελέσματα να αυξηθούν τα επίπεδα ανισοτήτων και να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο περιβάλλον.

Οι πέντε χειρότερες βιοτικά χώρες είναι η Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος, ενός περίκλειστου κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας, Η Ζιμπάμπουε, το Καμερούν, το Βασίλειο της Καμπότζης και τελευταία βρίσκεται η Τανζανία.

Η πρώτη έκθεση δημοσιεύθηκε το 2012 για να υποστηρίξει διάσκεψη του ΟΗΕ για την Ευτυχία και την Ευημερία. Πέντε χώρες και περιοχές - το Μπουτάν, το Εκουαδόρ, η Σκωτία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Βενεζουέλα- έχουν πλέον ορίσει υπουργούς Ευτυχίας επιφορτισμένους με την προώθησή της.

Η έκθεση, που δημοσιεύεται για τέταρτη χρονιά και έχει ως στόχο να ερευνήσει τις επιστημονικές βάσεις μέτρησης και κατανόησης της υποκειμενικότητας στην ευημερία, κατατάσσει 157 χώρες βάση του επιπέδου ευτυχίας, χρησιμοποιώντας παράγοντες όπως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και το προσδόκιμο υγιούς ζωής, αλλά και το να έχει κανείς κάποιον για να στηριχθεί, καθώς και τον βαθμό της διαφθοράς στη διακυβέρνηση και την επιχειρηματικότητα.

Πηγή: http://www.cnn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.