Header pic

Pic

Πώς να αποκαταστήσετε το απόρρητο και την ελευθερία σας στα Windows 10

Οι ρυθμίσεις απορρήτου στα Windows 10 μπορούν να γίνουν ένας πραγματικός πονοκέφαλος, ειδικά όταν είστε νέοι στο σύστημα. Τα Windows 10 συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τις διάφορες δραστηριότητες που εκτελούνται στον υπολογιστή σας...



...και τα αποστέλλουν στην Microsoft, όλα στο όνομα της εξατομικευμένης εμπειρίας του χρήστη.

Η συλλογή δεδομένων διεξάγεται και μέσω εφαρμογών όπως το Bing, Cortana, onedrive, και άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες της Microsoft που είναι εγκατεστημένες στο σύστημά σας.

Εμείς όμως έχουμε τις καλύτερες συμβουλές για να σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα στα Windows 10.

Ας δούμε παρακάτω τι σας προτείνουμε:

Κλικ στο Start ► Settings ► Privacy (Έναρξη ► Ρυθμίσεις ► Απόρρητο)







Απενεργοποίηση Keylogger για τα Windows 10

Τα Windows 10 έχει την ικανότητα να καταγράφουν τις πληκτρολογήσεις, τα κείμενα και τα μηνύματα που έχετε πληκτρολογήσει στον υπολογιστή σας. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, μεταβείτε στην ενότητα General section → Change privacy options και εναλλαγή Send Microsoft info about how I write to help us improve typing and writing in the future option σε επιλογή Off.


Διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος

Αν έχετε συνδεθεί στα Windows 10 χρησιμοποιώντας ένα λογαριασμό Microsoft, τότε ένα αναγνωριστικό διαφήμισης εχει ανατεθεί αυτόματα στη συσκευή σας. Αυτό επιτρέπει τη Microsoft να εντοπίζει τη συσκευή και σας προβάλει εξατομικευμένες διαφημίσεις, όταν συνδέεστε σε υπηρεσίες όπως το Xbox Live ή του Windows Store. Για να αποχωρήσετε από τη «διαφήμιση της Microsoft βάσει ενδιαφέροντος», μεταβείτε στην ενότητα General section → Change privacy options και στο Let apps use my advertising ID for experiences across apps επιλέξ'τε Off:


Απενεργοποίηση Location Services σε Windows 10

Οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή στα Windows 10. Αλλά αν θέλετε να σταματήσετε τα Windows 10 να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα της τοποθεσίας σας, μεταβείτε στην ενότητα Location section and toggle the Location for this device και επιλέξ'τε Off:



Σταματήστε τα Windows 10 να σας γνωρίσουν καλύτερα (Getting to Know You)

Τα Windows 10 προσπαθούν να μάθουν όσα μπορούν για σας από τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις επαφές σας, το ημερολόγιο εκδηλώσεων και μαθαίνοντας την ομιλία σας και τον γραφικό σας χαρακτήρα. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, πηγαίνετε στο Speech, inking, & typing και κάνετε κλικ στο Stop getting to know me


Σταματήστε σε Εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες του λογαριασμού σας

Ορισμένες εφαρμογές απαιτούν πρόσβαση στις πληροφορίες του λογαριασμού σας (όπως τη φωτογραφία του προφίλ σας, το όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). Αν θα θέλετε να απαγορεύσετε την πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες σας, πηγαίνετε στο Accounts info και στο Lets apps access my name, picture, and other account info επιλέξ΄τε Off:


Κρατήστε την ανταλλαγή δεδομένων διάγνωσης και χρήση σε ένα Minimal

Τα Windows 10 δεν επιτρέπουν στους χρήστες να απενεργοποιήσουν μόνιμα τη μεταφόρτωση των διαγνωστικών και χρήσης δεδομένων. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το κρατήσετε στο ελάχιστο. Πηγαίνετε στο Feedback & diagnostics → Diagnostic and usage data, κάντε κλικ στο μενού Send your device data to Microsoft και επιλέξτε Basic


Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων Microsoft

Η Microsoft είναι διαφανής όταν πρόκειται για τους λόγους που συλλέγονται τα δεδομένα και πώς χρησιμοποιούνται ή μοιράζονται. Κάντε κλικ στο Microsoft's Privacy Statement για να μάθετε περισσότερα.


ΠΗΓΕΣ: www.kwr.gr | ccm.net


Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.