Header pic

Pic

Εξιχνιάστηκαν είκοσι εννέα κλοπές σε αποθήκες, οικία και όχημα στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκαν είκοσι εννέα (29) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε αποθήκες, οικία και όχημα στην Αργολίδα. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένα άτομο, το οποίο είναι ήδη έγκλειστο στο κατάστημα κράτησης Ναυπλίου.


Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εκβίαση.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένα άτομο, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και το οποίο είναι επίσης έγκλειστο στο κατάστημα κράτησης Πάτρας.

Κατασχέθηκαν γεωργικά και ηλεκτρικά εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές, μεταλλικά αντικείμενα, ποδήλατα κ.α.

Από την εγκληματική του δράση, είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -20.000- ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, είκοσι εννέα (29) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε αποθήκες, οικία και όχημα, που είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στο κατάστημα κράτησης Ναυπλίου, για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εκβίαση.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας (1) 38χρονος ημεδαπός, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και ο οποίος είναι επίσης έγκλειστος στο κατάστημα κράτησης Πάτρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εξακριβώθηκε ότι ο 23χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του έτους 2015 έως την 10.4.2016, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, διέπραξε είκοσι εννέα (29) κλοπές και απόπειρα κλοπής σε αποθήκες, οικία και όχημα.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει τέσσερα (4) δίκυκλα μοτοποδήλατα, μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, ποδήλατα, γεωργικά εργαλεία (χορτοκοπτικά, αλυσοπρίονα κ.α.), ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία, μεταλλικά αντικείμενα κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -20.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, σε έξι (6) από τις παραπάνω περιπτώσεις κλοπών, στις οποίες ο ανωτέρω είχε αφαιρέσει μεταξύ άλλων τα τέσσερα (4) δίκυκλα μοτοποδήλατα, την δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα (1) ποδήλατο, καθώς και σε άλλη μία (1) περίπτωση που είχε αφαιρέσει έγγραφα από όχημα, έλαβε με εκβιαστικό τρόπο από τους ιδιοκτήτες τους χρήματα, προκειμένου να τους παραδώσει τα παραπάνω αφαιρεθέντα.

Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 23χρονος πωλούσε στον 38χρονο, μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του 38χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, γεωργικά και ηλεκτρικά εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές, μεταλλικά αντικείμενα, ποδήλατα κ.α., η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Όποιοι πολίτες ενδέχεται να αναγνωρίσουν κάποια από τα κατασχεθέντα αντικείμενα ή επιθυμούν να καταγγείλουν περιστατικά κλοπών, παρακαλούνται να προσέλθουν στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου ή να επικοινωνούν με τουςτηλεφωνικούς αριθμούς 27520-98744, 27520-98742 και 27520-98704 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.