Header pic

Pic

Τεχνολογία: Επικίνδυνα τα μικρά οχήματα microcars/quadricycles

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP πραγματοποίησε μια σειρά δοκιμών στα μικρά οχήματα που προορίζονται για κίνηση σε αστικές περιοχές και οδηγούνται με δίπλωμα μοτοσικλέτας ή από νέους 16 ετών με δικαίωμα απόκτησης άδειας μοτοποδηλάτου.


Στόχος του οργανισμού ήταν να διαπιστώσει αν τα micro cars ή quadricycles, όπως ονομάζονται, έχουν βελτιώσει τα επίπεδα παθητικής ασφάλειας. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, με τα τετράκυκλα ειδικής χρήσης να λαμβάνουν τη χαμηλότερη βαθμολογία. Τα οχήματα που αξιολογήθηκαν ήταν τα Aixam Crossover GTR, Bajaj Qute, Microcar M.GO Family και Chatenet CH30.


Από αυτά, μόνο το τελευταίο κατάφερε να πάρει 2 αστέρια (άριστα τα 5) και τα υπόλοιπα μόλις 1. Σύμφωνα με τον EuroNCAP, τα περισσότερα δεν διαθέτουν τις βασικές προδιαγραφές, όπως ζώνες παραμόρφωσης, αερόσακους και προεντατήρες ζωνών. Βέβαια, τα συγκεκριμένα οχήματα δεν υπόκεινται στις ίδιες νομοθεσίες με τα κανονικά αυτοκίνητα και ούτε είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τα αντίστοιχα πρότυπα ασφαλείας.


Λόγω της αύξησης των πωλήσεων στην Ευρώπη, ο οργανισμός αναμένεται να δώσει νέες οδηγίες στους κατασκευαστές, καθιστώντας υποχρεωτική τη συνεργασία με την GlobalNCAP. Στο video που δόθηκε στη δημοσιότητα γίνεται σύγκριση με το Toyota ΙQ, ένα επιβατικό αυτοκίνητο μικρού μεγέθους, το οποίο έχει αποσπάσει 5 αστέρια.




ΠΗΓΗ: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.