Header pic

Pic

Παραλύει σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου ο χώρος της Δημόσιας Υγείας

Παραλύει σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου ο χώρος της Δημόσιας Υγείας, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει γιατροί και εργαζόμενοι.

Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί, ενώ από τις 08:30 θα αποκλείσουν την οδό Αριστοτέλους.

Οι δύο φορείς διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια για τους νέους γιατρούς και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για “30.000 κενές οργανικές θέσεις με 1 νοσηλεύτρια στη βάρδια σε κάθε κλινική των 40 ασθενών”. Αναφέρει, επίσης, ότι “τα νοσοκομεία εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα”, με τις ληξιπρόθεσμές οφειλές να ανέρχονται στα 2 δισ. ευρώ.
Επίσχεση από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από αύριο και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί κάτι που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους το αντίτιμο της επίσκεψης και θα διεκδικούν το ποσό που δικαιούνται, υποβάλλοντας το σχετικό παραστατικό στο Ταμείο τους.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) ανακοίνωσε ότι “αποδέχθηκε με ενθουσιασμό από τις αρχές του έτους, την προσπάθεια της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να οργανώσει πλήρη εκκαθάριση με έλεγχο στα παραστατικά για πρώτη φορά στα χρονικά του Οργανισμού, ώστε να αποπληρωθούν επιτέλους και οι υποχρεώσεις που αφορούσαν το 10% από το 2012”.

Πρότεινε, όπως αναφέρει, τον έλεγχο της τριγωνικής συναλλαγής της συνταγογράφησης με εστίαση στη χρέωση του ΑΜΚΑ του ασθενούς, μέσα από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με απεριόριστο δικαίωμα κυρώσεων από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. “Η πρόταση αυτή δεν υιοθετήθηκε, αφήνοντας, μεταξύ άλλων, πολλά ερωτηματικά για την αδυναμία ανίχνευσης ασύδοτων επιχειρηματικών δράσεων στο χώρο της Υγείας” αναφέρει.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το νομικό πλαίσιο και η πρόσφατη υπουργική απόφαση του ελεγκτικού μηχανισμού, πέρα από την απαράδεκτη καθυστέρηση και στάση πληρωμών, εμπεριέχει αντισυνταγματικές διατάξεις που καταλογίζουν “αμάχητο τεκμήριο παραβατικότητας”.

Πηγή: http://www.cnn.g

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.Από το Blogger.