Header pic

Pic

Τρίπολη: «Παγώνουν» οι ενέργειες για εγκατάσταση προσφύγων στην ΒΙΠΕ

Παγώνουν όλες οι ενέργειες για την εγκατάσταση προσφύγων στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, ...



....νωρίς σήμερα το μεσημέρι, με τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι κατά την τηλεφωνική συνομιλία δημάρχου και υπουργού «υπήρξε η δέσμευση από πλευράς του υπουργείου ότι παγώνουν όλες οι ενέργειες του προεπιλεγμένου ακινήτου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των φιλοξενούμενων προσφύγων στον δήμο Τρίπολης, ο οποίος δεν θα ξεπερνά τα 500-600 άτομα, από τα 1.700 που αρχικά είχε αποφασιστεί. Διευκρινίστηκε ότι στον δήμο Τρίπολης θα φιλοξενηθούν μόνο οικογένειες προσφύγων προερχόμενες από τη Συρία και το Ιράκ, οι οποίες είναι επίσημα καταγεγραμμένες».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι «τελειώνοντας την τηλεφωνική συνομιλία, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ζήτησε από τον δήμαρχο Τρίπολης να υποβάλει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις εναλλακτικές προτάσεις του δήμου για την επίλυση του θέματος».

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Βίτσα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη και τους αντιπεριφερειάρχες, τον πρόεδρο του ΣΕΒΙΠΕΤ και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, οι οποίοι τον συνόδευαν, στο υπουργείο.

Σε δηλώσεις που έκανε η αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας, Ντίνα Νικολάκου, στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, σημείωσε ότι «επιβεβαιώθηκε η συμφωνία που είχε γίνει στην Τρίπολη με τον κ. Βίτσα τη Μεγάλη Τετάρτη και ο υπουργός δέχθηκε απολύτως την τήρηση της συμφωνίας». Η κ. Νικολάκου πρόσθεσε ότι η εγκατάσταση θα είναι προσωρινή και για χρονικό διάστημα περίπου οκτώ μηνών, ενώ υποστήριξε ότι θα φιλοξενηθούν συνολικά περίπου 2.000 πρόσφυγες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναλογικά σε όλους τους νομούς, με λιγότερους στην Κορινθία επειδή εκεί υπάρχει το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης. Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως έχουν κατατεθεί προτάσεις για ενοικίαση χώρων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και έως τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, το υπουργείο θα τις εξετάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.