Header pic

Pic

Η ιστορία του Κορακοβουνίου μέσα από πρόσωπα, μνήμες, εικόνες. (φωτό & βίντεο)

Ο σταθμάρχης σφύριξε και το τραίνο του χρόνου και της ιστορίας ξεκίνησε με επιβάτες τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση με τίτλο «Η ιστορία του Κορακοβουνίου μέσα από πρόσωπα, μνήμες, εικόνες»


που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Ράμμου, τον Α.Ε.Ε.Σύλλογο Κορακοβουνίου και το Σύλλογο Φίλων Ορεινού Κορακοβουνίου (υπό την αιγίδα του δήμου Βόρειας Κυνουρίας) την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κορακοβουνίου.

Μία ερευνητική προσέγγιση του Παναγιώτη Εμμ. Λυτρίβη που βασίζεται σε έγγραφα, αρχεία και ιστορικά ντοκουμέντα και επιχειρεί να αναδείξει την ιστορική πορεία του Κορακοβουνίου ανα τους αιώνες, εστιάζοντας στα πρόσωπα που διαμόρφωσαν με τα έργα τους, την κοινωνικοπολιτική εξέλιξη του τόπου μας. (ακολουθεί βίντεο με την ομιλία του Παναγιώτη Εμμ. Λυτρίβη).

Στοιχεία και ντοκουμέντα από την ιστορία του χωριού μας παρουσίασαν και οι κύριοι Τσιρόπουλος Ιωάννης, Ξυδιάς Μιχαήλ, Φατούρος Γεώργιος και ο ιερέας Γεώργιος Πετρής. Χαιρέτισαν την εκδήλωση ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ράμμου, κ. Βρέττας Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Α.Ε.Ε. Συλλόγου Κορακοβουνίου, κ.Λυτρίβης Γεώργιος του Θεοδώρου και ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κ.Μαντάς Παναγιώτης.

Στα ευχάριστα της βραδιάς είναι η υπόσχεση του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας για την δημιουργία «σχολικού μουσείου» στο δημοτικό σχολείο Κορακοβουνίου, κίνηση που θα αξιοποιήσει ένα πανέμορφο κτίριο στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μεγάλο μέρος της εκδήλωσης (το Korakovouni WebRadio οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες του γιατί λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν έχουμε το σύνολο της εκδήλωσης σε βίντεο) καθώς και φωτογραφίες.

Βίντεο



 Φωτογραφίες










































Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.