Header pic

Pic

Η Σίταινα τίμησε τον Κορακοβουνίτη δάσκαλο Βασίλειο Μπουρνάκη

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση της «Συμπολιτείας του Πάρνωνα», η Σίταινα τίμησε τη μνήμη του δασκάλου Βασιλείου Μπουρνάκη από το Κορακοβούνι. Ο εκπαιδευτικός που έδωσε κυριολεκτικά τη ζωή του για μία καλύτερη παιδεία.




Ήταν 5 Δεκεμβρίου το 1962, το σχολικό κτίριο της Σιταίνης βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση, τα νερά της βροχής πλημμύριζαν την αίθουσα και το μάθημα δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ο δάσκαλος παίρνει την απόφαση να φτιάξει τη σκεπή μόνος του, ανεβαίνει στη στέγη και αρχίζει την επισκευή. Ξαφνικά γλιστρά και εκεί κόβεται το νήμα της ζωής του «... ούτω υπόδειγμα αυτοθυσίας υπέρ της παιδείας των υπ' ούτου διδασκόμενων.»

Δήλωση του Α.Ε.Ε.Συλλόγου Κορακοβουνίου:
Ο Α.Ε.Ε.Σύλλογος Κορακοβουνίου και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορακοβουνίου, Λυτρίβης Αθανάσιος, παρέστησαν στην εκδήλωση της «Συμπολιτείας του Πάρνωνα» που ήταν αφιερωμένη στον δάσκαλο εκ Κορακοβουνίου Βασιλείου Μπουρνάκη, ό οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας το 1962 να φτιάξει τη στέγη του σχολείου της Σίταινας. Με χαρά ακούσαμε το Δήμαρχο κ. Μαντά Παναγιώτη να προτείνει εκ νέου τη δημιουργία του θεματικού σχολικού μουσείου στο σχολείο του χωριού μας.

Ο Α.Ε.Ε.Σύλλογος Κορακοβουνίου έχοντας αναλάβει το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των ιστορικών κτιρίων του χωριού μας, με ομόφωνη απόφαση στηρίζει αυτή τη πρωτοβουλία και είναι έτοιμος να συμβάλει με τις δυνάμεις του για την υλοποίηση της προσπάθειας που θα ξαναδώσει ζωή στο σχολείο μας .

Με συλλογική προσπάθεια και προτάσεις μπορούμε να δώσουμε ζωή σε όλα τα όμορφα κτίρια του χωριού μας που για διαφόρους λόγους παραμένουν ανενεργά.

 Βίντεο


Φωτογραφίες





















Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.