Header pic

Pic

Τέσσερα νέα υποβρύχια σπήλαια ήρθαν στο φως στην Κυνουρία (vd)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Σάββατο 20 Αυγούστου η 3η αποστολή –για το 2016- του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.), στην περιοχή της Αρκαδίας, όπου θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου. 


Ο τόπος διαμονής και οργάνωσης της αποστολής βρίσκεται στο «Camping Ζαρίτσι» όπου παρέχεται κατάλληλος και ιδανικός χώρος. 

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με ανακάλυψη τεσσάρων νέων υποβρυχίων σπηλαίων στην περιοχή του Αρκαδικού Χωρίου. 
Τα μέλη του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.,  Κολίσογλου Στυλιανός και Μαρατίδου Σοφία σε συνεργασία με τους κάτοικους του Αρκαδικού Χωρίου, Κουγιεμήτρο Ηλία και Γιαννακόπουλο Δημήτριο που παρείχε το πλωτό μέσο καθώς και με την συνεργασία των Πετρόπουλο Παναγιώτη και Ματσάγκο Φώτιο, που γνωρίζουν τα παράλια της περιοχής και υπέδειξαν τα σημεία, κατάφεραν την πρώτη ημέρα της αποστολής να φέρουν στο «φως» τέσσερα νέα υποβρύχια σπήλαια! 
Τα δύο σπήλαια έχουν έντονη παρουσία γλυκού νερού και η είσοδος τους βρίσκεται μέχρι το βάθος των τριών μέτρων. Στα επόμενα δύο σπήλαια η είσοδος τους βρίσκεται σε βάθος δεκαπέντε και εικοσιπέντε μέτρων αντίστοιχα, όπου με ελεύθερη κατάδυση του Πετρόπουλου Παναγιώτη, έγινε ο εντοπισμός και η καταγραφή τους. 

Με την ανακάλυψη των τεσσάρων αυτών υποβρυχίων σπηλαίων, σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το Αρκαδικό Χωρίο, υπάρχουν συνολικά  δέκα υποβρύχια σπήλαια, το οποίο αποτελεί ένα αξιοσημείωτο γεγονός στα σπηλαιολογικά δεδομένα της Ελλάδας. 

https://www.kalimera-arkadia.gr

- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/56054-arkadia-tessera-nea-ypovryxia-spilaia-irthan-sto-fos-vd.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.