Header pic

Pic

Ένα ξεχωριστό «καλωσήρθατε» από σχολείο στο Ρέθυμνο.



Αυτή είναι η “προοπτική” της εκπαίδευσης που προσδοκούμε για τα παιδιά μας! Καλή σχολική χρονιά σε όλους” αναφέρει στην προσωπική του σελίδα το 1ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου Τούρκικο δείχνοντας έναν Τοίχο με γκράφιτι όπου γράφει “ένα βιβλίο, ένα μολύβι, ένα παιδί και ένας δάσκαλος μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο” φράση που ανήκει στην βραβευμένη με Νόμπελ ειρήνης Μαλάλα Γιουσφζάι.










Το 1ο δημοτικό είναι ένα σχολείο που φιλοξενεί μαζί με τα παιδιά του Ρεθύμνου, παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων, προσφυγόπουλα, και κάνει πράξη τις έννοιες της αλληλεγγύης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα εδώ και χρόνια.
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου η τοιχογραφία – ένα ηχηρό ΟΧΙ στον πόλεμο και τα δεινά του, παρουσιάζει συμβολικά τα ερείπια της μαρτυρικής Παλμύρας, ένα ηχηρό ΝΑΙ στον δικαίωμα της μόρφωσης, στην ανοιχτή για όλους παιδεία και ταυτόχρονα ένα θερμό καλωσόρισμα σε όλους αυτούς που αναζητούν την ειρήνη και την ασφάλεια – βασίστηκε σε έργα των Hanane Kai (Λίβανος), Elise Gravel (Καναδάς), Kit Mills (HΠΑ), ενώ η φράση ανήκει στη διάσημη Μαλάλα Γιουσαφζάι από το Πακιστάν! 1ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου – Τούρκικο Την επιμέλεια είχε ο εικαστικός Κωνσταντίνος Καλφούντζος (Μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) και την ομάδα εργασίας αποτελούσαν οι Νίκος Βαράκης (Παιδίατρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων), Σταμάτης Βεδουράς (Δάσκαλος, Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων), Ελένη Ιωαννίδου (Ιατρός, Μητέρα), Αναστασία Γιαννουλάκη (Καθηγήτρια, Μητέρα), μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και παιδιά της γειτονίας μας! 1ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου – Τούρκικο 1ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου – Τούρκικο 1ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου – Τούρκικο 1ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου – Τούρκικο 1ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου – Τούρκικο 1ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου – Τούρκικο

http://www.tilestwra.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.