Header pic

Pic

Τα νέα παιδιά στο Κορακοβούνι που διαφέρουν και δείχνουν την ελπίδα

  Σε μία εποχή που τα παιδιά λιώνουν στην κυριολεξία μπροστά από έναν υπολογιστή, τάμπλετ, κινητά, τα νέα παιδιά του Κορακοβουνίου διαφέρουν πάρα πολύ από τα άλλα της γενιάς τους.

 Κάθε απόγευμα μετά τα μαθήματα τους όλα μαζί μαζεύονται και φτιάχνουν το «δικό» τους χωριό με δικά τους «σπίτια» και δικιά τους κοινότητα, αδιαφορώντας για το τι πρόγραμμα έχει η τηλεόραση ή τα like και τα παιχνίδια στον υπολογιστή. Με τα δικά τους «οικόπεδα» χτίζουν τις «μάντρες» τους, τα «σπίτια», παίζουν τα «παλιά» παιχνίδια, καθαρίζουν,πετάνε τα σκουπίδια στους κάδους και ξεχωριστά ότι είναι για ανακύκλωση και είναι πραγματικά ευτυχισμένα.

  Με προτροπή και κάποιων μεγαλύτερων που τους έδωσαν όμορφες ιδέες ζωγραφίζουν τους δικούς τους πίνακες που κοσμούν την «κοινότητα» τους.

 Τελικά υπάρχει ελπίδα όταν βλέπεις μικρά παιδιά να αδιαφορούν για τα παιχνίδια στον υπολογιστή να είναι κλεισμένα σε ένα δωμάτιο και να ξεχύνονται στο χωριό και να παίζουν όμορφα παιχνίδια, καταλαβαίνοντας το πραγματικό νόημα της ζωής...

Ευχαριστούμε την Γ.Τ για τις φωτογραφίες. 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.