Header pic

Pic

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι δήμου Βόρειας Κυνουρίας φέρνει δυσαρέσκεια και παράπονα στο Κορακοβούνι

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια και τα παράπονα που δεχόμαστε από τους κατοίκους και φίλους του Κορακοβουνίου, για το πολιτιστικό πρόγραμμα του καλοκαιριού του Δήμου Β. Κυνουρίας. 



Η γνωστοποίηση του πολιτιστικού προγράμματος του δήμου ήταν η αφορμή για τα έντονα παράπονα των κατοίκων αφού η παρουσία του χωριού στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις των αρχών του δήμου, είναι μηδαμινή. Η μόνη εκδήλωση που αναφέρεται το Κορακοβούνι είναι η συνδιοργανωσή;* στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Α.Ε.Ε. Σύλλογος Κορακοβουνίου.

Μέσα από τον ιστότοπο του δήμου διαβάζουμε στο μήνυμα του δημάρχου «ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας συνεπής στο ραντεβού του, τόσο με τους δημότες όσο και με τους επισκέπτες του, έρχεται και φέτος το καλοκαίρι να προσφέρει «ανάσες» πολιτισμού και ψυχαγωγίας μέσω ενός πλούσιου και ποιοτικού προγράμματος, ελπίζοντας πως θα ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά γούστα....» αλλά η δημοσίευση του προγράμματος δυσαρέστησε παρά ικανοποίησε, τουλάχιστον ένα ολόκληρο χωριό, αφού κυριολεκτικά εξαφανίστηκε από τον πολιτιστικό χάρτη.

Ορθό και συνετό θα ήταν να γίνεται προσεκτικότερος σχεδιασμός στη διοργάνωση του πολιτιστικού προγράμματος έτσι ώστε σε όλα τα χωριά του Δήμου να εκπροσωπούνται στις εκδηλώσεις αυτές.

Υ.Γ 1 Το Κορακοβούνι είναι το μοναδικό χωριό στο Δήμο που δεν έχει αθλητικούς χώρους. Το γήπεδο του ποδοσφαίρου έχει αφεθεί στη μοίρα της φύσης, παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες των κατοίκων και των συλλόγων του χωριού για στρώση τεχνητού χλοοτάπητα και βελτίωση των εγκαταστάσεών του, ώστε να δύναται να φιλοξενήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες και αθλητικά δρώμενα.

Υ.Γ 2 Έχει περάσει ένας χρόνος από την υπόσχεση του δήμου για αξιοποίηση του Δημοτικού Σχολείου Κορακοβουνίου ως Μουσείο Σχολικής Ιστορίας, αλλά δεν έχει ξεκινήσει η παραμικρή ενέργεια στην υλοποίηση της υπόσχεσης αυτής.

* Όπως μας ενημέρωσαν από τον Α.Ε.Ε.Σ.Κορακοβουνίου η εκδήλωση δεν είναι συνδιοργάνωση με τον Δήμο κ οργανώνεται μόνο απο τον Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.