Header pic

Pic

Aστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περ. Πελοποννήσου (Σεπτ. 2017)

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 27.9.2017 έως και σήμερα (29.9.2017), 


ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια τριάντα τέσσερα (1034) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια είκοσι ένα (721) ήταν ημεδαποί και τριακόσια δεκατρία (313) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια εβδομήντα επτά (777) οχήματα. 

 Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν τριάντα έξι (136) άτομα, από τα οποία εβδομήντα εννέα (79) ήταν ημεδαποί και πενήντα επτά (57) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ενενήντα τρία (93) άτομα. 

 Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: 
 Οκτώ (8) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. 
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
 Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος. 
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις των νομοθεσιών για την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία και διαχείριση των υδάτων. 
Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού. 
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 
Πέντε (5) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παράνομα τυχερά παιχνίδια. 
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά. 
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή. 
Πέντε (5) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. 
Έξι (6) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. 
Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα. 
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για κλοπή τροχοφόρου. 
Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. 
Πέντε (5) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
Επτά (7) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Καλαμάτας, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. 
Τρείς (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. 
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνίας, για κλοπή. 
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνίας, για κλοπή οχήματος. 
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για απόπειρα κλοπής. 
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. 
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 
Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 Έξι (6) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

 Εξιχνιάστηκαν: 
 Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες ημεδαπών και αλλοδαπών, αντίστοιχα, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 8.9.2017 έως την 18.9.2017, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν ισάριθμες αυτοτελείς δικογραφίες, σε βάρος ενός (1) 25χρονου ημεδαπού, για κλοπή. 
Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 23.9.2017, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 28χρονου ημεδαπού, για κλοπή. 
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 10.9.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 38 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή. 
Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής μοτοσικλέτας ημεδαπού, που είχε γίνει την 28/29.9.2017, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 39χρονου ημεδαπού, για κλοπή οχήματος, ενώ η αφαιρεθείσα μοτοσικλέτα βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. 

 Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες πενήντα τρεις (353) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επτά (7) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία (1) παράβαση για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν: 
 Μηχάνημα έργων και χαρτονόμισμα αμφιβόλου γνησιότητας, στην Αργολίδα, ναρκωτικό δισκίο, -17- ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητό τηλέφωνο, στην Κορινθία και ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -67,9- γραμμαρίων και φυτό κάνναβης, στη Μεσσηνία. 

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.