Header pic

Pic

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας Γιώργο Λυτρίβη

 Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, που φαίνεται να τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και με αμείωτη ένταση, στραφήκαμε στον κατεξοχήν αρμόδιο για να μας ενημερώσει, τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας Γιώργο Λυτρίβη ,εφοριακό στο επάγγελμα που εκτός των άλλων είναι και γενικός γραμματέας του 11ου Π.Τ του Οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ στο σύλλογο εφοριακών Αρκαδίας-Μεσσηνίας-Λακωνίας. Ο Γιώργος Λυτρίβης, τον οποίο μάλιστα κάποιοι προεξοφλούν για υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, δέχτηκε να συναντηθεί μαζί μας για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

Πως έχει διαμορφωθεί η εικόνα της ΟΝΝΕΔ μετά τις αναταράξεις της προηγούμενης χρονιάς; Τι κάνει η πολιτική νεολαία για να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τα προβλήματα των νέων;
Αρχικά, θα ήθελα να αναφερθώ στο σχόλιο σας περί «αναταράξεων». Η ΟΝΝΕΔ, όπως είναι φυσιολογικό για κάθε πολιτική οργάνωση, έχει στα εσωτερικά της τάσεις, διαφωνίες και ενίοτε ρήξεις. Δυστυχώς, κάποια στιγμή αυτές οι καταστάσεις έφτασαν σε σημείο να απειλούν το ρόλο, την ιστορία και την κληρονομιά της οργάνωσης, και για αυτό έγινε αναγκαία μια επανεκκίνηση. Η επανεκκίνηση αυτή έγινε με την επανίδρυση, όπου ο μόνος αναγκαίος όρος για τη συμμετοχή όλων στο εγχείρημα ήταν να αφήσουμε πίσω τις πρακτικές του παρελθόντος και να δουλέψουμε όλοι μαζί για το μέλλον των νέων. Το αίτημα αυτό έγινε συντριπτικά δεκτό, με δεκάδες χιλιάδες νέους να εγγράφονται στην ΟΝΝΕΔ για το συνέδριο επανίδρυσης. Για τις δράσεις της ΟΝΝΕΔ δε χρειάζεται να πούμε πολλά, καθώς αυτές μιλούν από μόνες τους: εκδηλώσεις, περιοδείες, ημερίδες αλλά και μια μεγάλη καμπάνια, το «Αύριο», από την οποία διαμορφώθηκε μια πλήρης πρόταση για το μέλλον της χώρας μας. Ο πρόεδρος της νεολαίας Κώστας Δέρβος και η ομάδα του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ κάνουν πραγματικά αξιέπαινη δουλειά, κατά κοινή ομολογία όλων των μελών της Οργάνωσης.

Συγκεκριμένα στην Αρκαδία, πως μεταφράζεται αυτό; Γιατί πολλές φορές στα κόμματα η επαρχία δεν ακολουθεί την Αθήνα στους ρυθμούς των εξελίξεων.

Η αλήθεια είναι ότι η Αθήνα είναι το κέντρο των πολιτικών εξελίξεων, αλλά όλες οι πολιτικές οργανώσεις εξαρτώνται άμεσα από την επαρχία. Δικός μου σκοπός, όταν ανέλαβα τη διοίκηση της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας, ήταν να μην την αφήσω να μείνει πίσω και να προσπαθήσω να τραβήξω την προσοχή της Αθήνας, με στοχευμένες παρεμβάσεις και εκδηλώσεις. Είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώνω πως η Γραμματεία Οργανώσεων Επαρχίας απέδειξε πως οι ανησυχίες μου ήταν περιττές. Ο Υπεύθυνος Επαρχιακού Θάνος Κολοβός και η ομάδα του δουλεύουν καθημερινά για να είμαστε, όλες οι περιφερειακές οργανώσεις, στο ίδιο τέμπο με την Αθήνα. Η συνεργασία δε θυμάμαι να ήταν ποτέ τόσο καλά συντονισμένη, και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Πρόσφατα ακούστηκε σε γνωστό Αθηναϊκό μέσο ότι ενδέχεται να είστε υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Το επιβεβαιώνετε; Σας ενδιαφέρει;

Με τιμά πολύ η συζήτηση του ονόματός μου, ιδιαίτερα ανάμεσα σε τόσο άξιους ανθρώπους. Όμως, αφενός η απόφαση για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων ανήκει, και ορθώς, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και αφετέρου, η θέση μου και τα καθήκοντά μου δε μου επιτρέπουν να μπαίνω σε τέτοιες σκέψεις. Ο πρώτος και βασικός μου σκοπός είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό απέναντι σε αυτούς που με εμπιστεύτηκαν για Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας.

Εφόσον προτιμάτε τη συζήτηση για την τοπική πολιτική σκηνή, πως κρίνετε την απόφαση να εκλέγονται οι διοικήσεις των τοπικών κομματικών οργανώσεων από τη βάση; Γιατί αυτό ακούγεται πως θα γίνει τον Μάιο στις τοπικές της ΝΔ.
Προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ, μόνο ως θετική μπορώ να κρίνω μια τέτοια απόφαση. Οι ανοιχτές διαδικασίες είναι το οξυγόνο της πολιτικής και ο μόνος τρόπος να ανανεώνεται το προσωπικό με ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε μηχανισμούς και σε γραφεία. Φανταστείτε μόνο πόσο πιο αποτελεσματικός μπορεί να είναι ένας Πρόεδρος Νομαρχιακής οργάνωσης, αν έχει τη νομιμοποίηση της εκλογής από τον κόσμο στον οποίο απευθύνεται. Είμαι βέβαιος ότι και ο νομός μας , μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από μία τέτοια διαδικασία.

Κλείνοντας, πως αντιμετωπίζει η νεολαία τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη; Προσβλέπετε στην ψήφο των νέων για τις επόμενες εκλογές ή θεωρείτε πως οι νέες ηλικίες θα στηρίξουν πάλι στην πλειοψηφία τους τον Αλέξη Τσίπρα;

Τα μηνύματα είναι ως τώρα πολύ θετικά, κυρίως επειδή δεν πρόκειται μόνο για αρνητική στάση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα για τις ψεύτικες υποσχέσεις του, αλλά και για γνήσια στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ανεξάρτητα από τη στήριξη που δείχνει έμπρακτα στις πρωτοβουλίες της ΟΝΝΕΔ, είναι πολύ σημαντικό για μας ότι η νέα γενιά έχει κεντρικό ρόλο στο αφήγημα του Προέδρου για το μέλλον της χώρας. Και αυτό, η προτεραιότητα στους νέους, με καινοτόμες ιδέες για το μέλλον όχι μόνο θα τους φέρει κοντά στη ΝΔ, αλλά θα είναι και η πυξίδα της επόμενη κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση.

(Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Χασάπη, Ιδιοκτήτη του arcadianews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.