Header pic

Pic

Προληπτικές Δράσεις από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Ανέλιξη» σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων

 Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», υλοποίησε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-2018, μια σειρά από προληπτικές δράσεις στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Ριζών, Άστρους, Παραλίου Άστρους, Βυτίνας και 6ου Δημοτικού Τρίπολης.
 Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 14 προληπτικές δράσεις, διάρκειας 3 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων ανά ομάδα – τάξη.

Θεματολογία προληπτικών δράσεων:

«Ταξίδι στη χώρα των συναισθημάτων»: Ένα πρόγραμμα πρωτογενούς πρόληψης και προαγωγής της υγείας που απευθύνεται στους μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Δημοτικού σχολείου και έχει σαν στόχο του να βοηθηθούν τα παιδιά να αναγνωρίσουν, να ονομάσουν, να αποδεχτούν τα συναισθήματά τους και να προσπαθήσουν να τα εκφράσουν λειτουργικά.

«Φιλία και επιρροές»: Ένα πρόγραμμα πρωτογενούς πρόληψης και προαγωγής της υγείας που απευθύνεται στους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού σχολείου και έχει σαν στόχο του να μάθουν τα παιδιά να αναγνωρίζουν τους κινδύνους, να προστατεύουν τον εαυτό τους και να ζητούν βοήθεια όταν χρειάζεται. Επίσης τα βοηθά να βρουν τρόπους αντίστασης στις κοινωνικές πιέσεις και τις πιέσεις των συνομηλίκων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ή δυσκολίες.

«Δεν καπνί-ΖΩ!»: Ένα πρόγραμμα πρωτογενούς πρόληψης και προαγωγής της υγείας που απευθύνεται στους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού σχολείου και έχει σαν στόχο του την ενίσχυση των δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην πρόληψη του καπνίσματος, καθώς και τη διαμόρφωση αντιλήψεων και στάσεων που λειτουργούν προστατευτικά. Επιπλέον επηρεάζει την πρόθεση για τη χρήση καπνού στο μέλλον, ωθώντας τα παιδιά να είναι πιο επιφυλακτικά ως προς αυτό και τα βοηθά να βρουν τρόπους αντίστασης στις πιέσεις των συνομηλίκων και να πουν «όχι» στο κάπνισμα.

Οι προληπτικές δράσεις υλοποιήθηκαν από το επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Τραχανά Φωτεινή, Κοινωνιολόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.