Header pic

Pic

Συλλάβισε σωστά ελληνική λέξη και κέρδισε 40.000 δολάρια

Το ποσό των 40.000 δολαρίων στον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειάς του κατάφερε να προσθέσει ένας 14χρονος Αμερικανός μαθητής, ινδικής καταγωγής,

επειδή σε εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας κατάφερε -μεταξύ άλλων- να συλλαβίσει σωστά και την ελληνική λέξη «κοινωνία».

Ο Καρθίκ Νεμάνι (Karthik Nemmani) κατάφερε να συλλαβίσει σωστά, επίσης τις λέξεις «aver» (διαβεβαιώ) και «ankyloglossia» (αγκυλογλωσσία), αλλά πήρε την πρώτη θέση χάρη στην «κοινωνία». Έτσι, εκτός από το πολύ σημαντικό αυτό ποσό και το κύπελλο, ο μαθητής κέρδισε μερικές εγκυκλοπαίδειες και ένα βιβλιάριο αποταμίευσης με 2.500 δολάρια.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 516 παιδιά, ηλικίας 8 έως 15 ετών, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ σε διαγωνισμό του είδους. Οι κανόνες επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ζητήσουν στοιχεία σχετικά με τη λέξη που πρέπει να συλλαβίσουν, ενώ μπορούν να ζητήσουν από τους κριτές να τοποθετήσουν τη λέξη και σε πρόταση.

Δείτε το βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.