Header pic

Pic

35η Γιορτή του Κάστανου στην Καστάνιτσα

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών θα διοργανώσει, για 35η χρονιά, την ΓΙΟΡΤΗ του ΚΑΣΤΑΝΟΥ, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018.


Η Γιορτή Κάστανου θα λάβει χώρα στην πλατεία του Σωτηρίου Κουρούνη στην τοποθεσία «Μάνα», η οποία βρίσκεται στα 200μ. από την νότια είσοδο του χωριού μας, περιτριγυρισμένη από τον υπέροχο καστανεώνα μας.

Το 1983 διοργανώσαμε για πρώτη φορά την Γιορτή μας και μέσα σε αυτά τα 35 χρόνια, καταφέραμε με πολύ κόπο και μεράκι, να αναδείξουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του κάστανου, να κάνουμε γνωστό το χωριό μας σε όλη την Ελλάδα και να καθιερώσουμε την Γιορτή του Κάστανου ως μία από τις σημαντικότερες και πιο δημοφιλείς αγροτικές/πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας.

Τη Γιορτή θα πλαισιώνουν δρώμενα όπως παρουσιάσεις σχετικές με το κάστανο, παιχνίδια για τα παιδιά, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών συλλόγων, συνοδεία παραδοσιακών τοπικών ακουσμάτων. Κατά την διάρκεια της ημέρας οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν το στολίδι του χωριού μας, την έκθεση των Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, το ανανεωμένο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού, το μεσαιωνικό Κάστρο, την πολιούχο εκκλησία μας Μεταμόρφωση του Σωτήρος με το μοναδικό τέμπλο καθώς και να περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια του χωριού.
Αναλυτικότερα στον χώρο της Γιορτής, ο οποίος θα είναι σκεπασμένος και θα διαθέτει τραπεζόκαθίσματα, οι επισκέπτες μας κατά τη διάρκεια της Γιορτής την 27η Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα:

Να απολαύσουν κάστανα στον τόπο παραγωγής τους (βραστά, ψητά, σε γλυκίσματα και φαγητό), με το κρασί δωρεάν

Να γευθούν ζεστά πιάτα όπως χοιρινό με κάστανο, γίδα βραστή, φασολάδα παντρεμένη, χειροποίητες πίτες, σουβλάκια αλλά και γλυκά με βάση το κάστανο, έναντι συμβολικής τιμής για τις ανάγκες πραγματοποίησης της γιορτής.

Να διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική, να ξεσηκωθούν με τις ικανότητες του χορευτικού συγκροτήματος που θα μας παρουσιάσει χορούς από τον τόπο μας και απ’ όλη την Ελλάδα

Να δοκιμάσουν τις πρωτότυπές δημιουργίες του Σέφ μας με βάση το κάστανο

Να παρακολουθήσουν σύντομο χιουμοριστικό σκετσάκι στην Τσακώνικη διάλεκτο.

Και οι μικροί μας φίλοι να παίξουν στο παιδικό εργαστήρι μας
Παράλληλά θα μπορούν να επισκεφθούν την Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού όπου οι ξεναγοί του Φορέα:


Θα μας ενημερώνουν μέσω παρουσιάσεων για την ιστορία της Καστάνιτσας, την μοναδική χλωρίδα και πανίδα του Πάρνωνα και το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής.

Τρόποι προσέλευσης:
Αθήνα- Άστρος –Σίταινα – Καστάνιτσα
Οι επισκέπτες θα αποβιβασθούν έως 100 μέτρα από την Γιορτή. (όχι διώροφα λεωφορεία)
Αθήνα – Τρίπολη – Καστάνιτσα μέσω Αγίου Πέτρου
Οι επισκέπτες θα αποβιβασθούν σε απόσταση 1000 μέτρα από την Γιορτή
Αθήνα – ‘Αστρος – Καστάνιτσα μέσω Αγίου Πέτρου
Οι επισκέπτες θα αποβιβασθούν σε απόσταση 1000 μέτρα από την Γιορτή
Αθήνα – Άστρος – Άγιος Ανδρέας – Καστάνιτσα
Οι επισκέπτες θα αποβιβασθούν σε απόσταση 2000 μέτρα από την Γιορτή

*Η Στάθμευση των λεωφορείων θα γίνεται σε θέσεις κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους!

Σημαντικές Πληροφορίες
 
Για την ενίσχυση και μόνο του Συλλόγου, θα υπάρχει είσοδοςστην συμβολική τιμή των ευρώ δύο (€2,00), η οποία θα περιλαμβάνει δωρεάν κάστανα (βραστά), δωρεάν κρασί, αναμνηστικό βραχιόλι και συμμετοχή σε κλήρωση για παραδοσιακά δώρα.

Τα τουριστικά πρακτορεία και οι επαγγελματίεςπου θα διοργανώσουν εκδρομή θα πρέπει, οπωσδήποτε να επικοινωνήσουν μόνο με τον αρμόδιο εκπρόσωπο κ. Πεφάνη Θεόδωρο στο τηλέφωνο 6974477237 για την κράτηση θέσης στάθμευσης και την λήψη οδηγιών μετάβασης στο χωριό μας μέχρι 20-10-2018.

Σημαντική σημείωση με την επιβεβαίωση της κράτησης σας, θα σας αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) κωδικός κράτησης και λοιπές πληροφορίες. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας οι κρατήσεις των λεωφορείων δεν θα υπερβούν τα 15 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα λεωφορεία που θα προσέλθουν στο χωριό μας από την επαρχιακή οδό Άστρους – Σίταινας – Καστάνιτσας, θα αποβιβάζουν τους επισκέπτες σε σημείο πλησίον της Γιορτής (100 μέτρα) και ακολούθως θα σταθμεύουν όπου τους υποδειχτεί. Η επιστροφή θα γίνεται υποχρεωτικά από την ίδια διαδρομή.

Στην περίπτωση που τα ενδιαφερόμενα λεωφορεία, προσέλθουν από διαφορετική διαδρομή θα υπάρχει πρόβλεψη για περιορισμένο αριθμό θέσεων στάθμευσης και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λεωφορεία που δεν έχουν email επιβεβαίωσης, δεν θα μπορούν να γίνουν δεκτά και ζητούμε την ειλικρινή μας συγνώμη.

Δεδομένης της αθρόας προσέλευσης επισκεπτών κατά την ημερομηνία της γιορτής, ζητούμε την κατανόηση και συνεργασία όλων των επαγγελματιών οδηγών, συνοδών, επισκεπτών. Παρακαλούμε θερμά να υπακούουν στις οδηγίες των υπευθύνων στους χώρους στάθμευσης και να σταθμεύουν χωρίς να παρεμποδίζουν, για να περάσουμε όλοι μας μία αξέχαστη ημέρα.

Η Γιορτή διοργανώνεται από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών με την αρωγή, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού..

Θα είναι χαρά μας να σας υποδεχθούμε και φέτος στην Γιορτή και το όμορφο χωριό μας

Το Δ.Σ. του Μ.Φ.Σ.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.