Header pic

Pic

Η Ελλάδα προετοιμάζεται για τον Μεσογειακό κυκλώνα

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να συμβεί ένα σχετικά ασυνήθιστο φαινόμενο αυτή την Παρασκευή, ένας μεσογειακός κυκλώνας ή «Medicane» στο νότιο Ιόνιο Πέλαγος.



Μια περιοχή χαμηλής πίεσης στο νότιο Ιόνιο πέλαγος θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σύστημα τροπικού τύπου, που θα οδηγούσε σε τυφώνες με εξαιρετικά υψηλούς ανέμους 12 Beaufort, έντονες βροχλες και σχηματισμό ενός «ματιού» Κυκλωνα.

Η επιτυχής πρόβλεψη των Medicanes και ιδιαίτερα στην πορεία που πιθανό να πάρει είναι μικρή, αλλά όλα τα τρέχοντα μοντέλα δείχνουν ότι η δύναμή του θα μειωθεί σημαντικά όταν φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα το Σαββατοκύριακο.


Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κλοιό υψηλών ανέμων και χαμηλών θερμοκρασιών, με την πρώτη χιονόπτωση της εποχής να πέφτει στα βουνά της βόρειας και κεντρικής χώρας. σε υψόμετρα άνω των 1.800 μέτρων.

Οι ισχυροί άνεμοι που διαταράσσουν τη θαλάσσια κυκλοφορία αναμένεται να συνεχιστούν και την Πέμπτη μαζί με βροχή που θα πέσει στην ηπειρωτική νότια ενδοχώρα και τα νησιά του νότιου Αιγαίου.

ΠΗΓΗ: AMNA

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.