Header pic

Pic

Προγράμματα Ασφαλείας για τα Windows - Εργαλεία αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού

Τα εργαλεία κατάργησης κακόβουλου λογισμικού των Microsoft Windows βοηθά στην κατάργηση συγκεκριμένου, κακόβουλου λογισμικού από υπολογιστές με Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2003, Windows Server 2008 ή Windows XP.  



Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανίχνευσης και αφαίρεσης, το εργαλείο (Microsoft Malicious Software Removal Tool) εμφανίζει μια αναφορά που περιγράφει το αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένου, εάν υπάρχει, εντοπίστηκε και καταργήθηκε το κακόβουλο λογισμικό.

Ο ευκολότερος τρόπος για να κατεβάσετε και να εκτελέσετε το εργαλείο είναι να ενεργοποιήσετε τις Αυτόματες ενημερώσεις. Αυτό εξασφαλίζει ότι λαμβάνετε αυτόματα το ενημερώσεις κάθε μήνα. Αν έχετε ενεργοποιήσει τις Αυτόματες ενημερώσεις, θα έχετε ήδη λάβει νέες εκδόσεις αυτού του εργαλείου κάθε μήνα. Το Microsoft Malicious Software Removal Tool λειτουργεί σε σιωπηλή λειτουργία, εκτός αν εντοπίσει μόλυνση. Εάν δεν έχετε ενημερωθεί για μια μόλυνση, δεν βρέθηκε κακόβουλο λογισμικό που να χρειάζεται την προσοχή σας.

Σημείωση: Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει Windows XP Service Pack 2 (SP2), οι Αυτόματες ενημερώσεις είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή.


Το Microsoft Malicious Software Removal Tool (εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού της Microsoft) δεν αντικαθιστά ένα προϊόν προστασίας από ιούς. Το Microsoft Malicious Software Removal Tool διαφέρει από ένα προϊόν προστασίας από ιούς με τρεις βασικούς τρόπους:

α. Αφαιρεί κακόβουλο λογισμικό από ήδη μολυσμένο υπολογιστή. Τα προϊόντα Antivirus εμποδίζουν την εκτέλεση κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή. Είναι πολύ πιο επιθυμητό να αποκλείσετε την εκτέλεση κακόβουλου λογισμικού σε έναν υπολογιστή παρά να το αφαιρέσετε μετά από μόλυνση.
β. Αφαιρεί μόνο συγκεκριμένο επικίνδυνο λογισμικό. Το συγκεκριμένο επικρατούμενο κακόβουλο λογισμικό είναι ένα μικρό υποσύνολο όλου του κακόβουλου λογισμικού που υπάρχει σήμερα.
Εστιάζεται στην ανίχνευση και την αφαίρεση ενεργού κακόβουλου λογισμικού. Το ενεργό κακόβουλο λογισμικό είναι κακόβουλο λογισμικό που εκτελείται αυτήν τη στιγμή στον υπολογιστή.

γ. Το εργαλείο δεν μπορεί να καταργήσει κακόβουλο λογισμικό που δεν εκτελείται. Ωστόσο, ένα προϊόν προστασίας από ιούς μπορεί να εκτελέσει αυτήν την εργασία.

Σημείωση: Επισκεφθείτε για περισσότερες πληροφορίες http://www.microsoft.com/security 


► Microsoft Baseline Security Analyzer (Αναλυτής ασφαλείας βάσης Microsoft)


Ο Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA) επιτρέπει στους χρήστες και τους διαχειριστές να ανιχνεύουν τοπικά και απομακρυσμένα συστήματα για την έλλειψη ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας καθώς και κοινές λανθασμένες ρυθμίσεις.

Κατεβάστε από: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=7558


► Microsoft Security Compliance Manager (SCM)


Ένας end-to-end Solution Accelerator που θα σας βοηθήσει στη λειτουργία και διαχείριση των βασικών γραμμών ασφαλείας σας στα Windows και γενικότερα στις εφαρμογές της Microsoft. Ο Solution Accelerator παρέχει λειτουργίες διαχείρισης και διαχειρίζεται αποτελεσματικά τη διαδικασία ασφάλειας και συμμόρφωσης για τις πιο διαδεδομένες τεχνολογίες της Microsoft.

Κατεβάστε από: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=16776


► Εργαλείο ασφαλείας UrlScan


Το UrlScan προβάλλει όλες τις εισερχόμενες αιτήσεις στο διακομιστή φιλτράροντας τα αιτήματα βάσει κανόνων που έχουν οριστεί από τον διαχειριστή. Τα αιτήματα φιλτραρίσματος βοηθούν στη διασφάλιση του διακομιστή διασφαλίζοντας ότι επεξεργάζονται μόνο έγκυρα αιτήματα. Η τελευταία ενημέρωση του UrlScan δίνει στους διαχειριστές ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο στη διαμόρφωση του UrlScan και παρέχει λειτουργίες που βοηθούν τους διαχειριστές να ασφαλίσουν και να ασφαλίσουν περαιτέρω τον διακομιστή.
(Το UrlScan περιλαμβάνει δύο αρχεία; UrlScan.dll και UrlScan.ini που συσκευάζονται μαζί στο UrlScan.exe)

Κατεβάστε από: https://www.iis.net/learn/extensions/working-with-urlscan/urlscan-setup




► Τα Microsoft Security Essentials


Το Microsoft Security Essentials είναι δωρεάν από τη Microsoft, με απλή εγκατάσταση, εύκολο στη χρήση και πάντα ενημερωμένο ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο υπολογιστής σας προστατεύεται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Το Microsoft Security Essentials εκτελείται αθόρυβα και αποτελεσματικά στο παρασκήνιο, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας με Windows όπως θέλετε - χωρίς διακοπές ή μεγάλους χρόνους αναμονής υπολογιστή.

Προτού εγκαταστήσετε το Microsoft Security Essentials, συνιστούμε να καταργήσετε την εγκατάσταση άλλων προγραμμάτων προστασίας από ιούς που εκτελούνται ήδη στον υπολογιστή σας. Η εκτέλεση περισσότερων από ένα προγραμμάτων προστασίας από ιούς ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει διενέξεις που επηρεάζουν την απόδοση του υπολογιστή

Κάντε λήψη από: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5201


Σημείωση: Το εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού της Microsoft δεν καταργεί το λογισμικό υποκλοπής spyware. Για να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε λογισμικό υποκλοπής spyware, μπορείτε να κάνετε λήψη του Microsoft Security Essentials.


► Secure It Pro 4.70.0117



Χρησιμοποιήστε το Secure It Pro για να κλειδώσετε τον υπολογιστή σας όταν δεν είστε εκεί. Απενεργοποιεί τις κύριες λειτουργιλες των Windows, όπως Ctrl + Alt + Del, Alt + Tab, το κλειδί των Windows και ο συνδυασμός πλήκτρων Ctrl + Esc.
Το Secure It Pro μπορεί επίσης να απενεργοποιεί τα κλειδιά εκκίνησης των Windows, ανιχνεύει cold boots, επιτρέπει σε άλλα άτομα να αφήσουν μηνύματα, καταγράφει λανθασμένες προσπάθειες κωδικού πρόσβασης και έχει δυνατότητα απόκρυψης κάθε λίγα δευτερόλεπτα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επιλογές υπενθύμισης κωδικού πρόσβασης, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν εάν ξεχάσετε ποτέ τον κωδικό πρόσβασής σας, πολλές προηγμένες επιλογές διαμόρφωσης καθώς και μια προφύλαξη οθόνης κλειδώματος.

Κατεβάστε από: http://www.cleansofts.com/get/945/17903/SecureIT_Pro_470.html



► PC Locker Pro

 
PC Locker Pro είναι ένα δωρεάν λογισμικό που κλειδώνει και προστατεύει τον υπολογιστή σας όταν φεύγετε.

Κατεβάστε από: http://pc-locker-pro.en.softonic.com/




Windows Steady State



Είναι απλό να δημιουργήσετε, να τροποποιήσετε και να καταργήσετε τα προφίλ χρηστών με το Windows Steady State. Δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στο λογαριασμό χρήστη, να επεξεργαστείτε το μητρώο ή να χειριστείτε αρχεία ή φακέλους στον σκληρό δίσκο. Μπορείτε να ελέγξετε όλους τους περιορισμούς των χρηστών απευθείας από την κύρια κονσόλα. Ρυθμίστε γρήγορα τις προεπιλογές υψηλής, μέσης ή χαμηλής ασφάλειας σε κάθε προφίλ χρήστη. Στη συνέχεια, ρυθμίστε προσεκτικά τα προφίλ με ακρίβεια, χρησιμοποιώντας τις πολλές διαθέσιμες επιλογές στο Windows Steady State.

ΠΗΓΗ: http://infosecawareness.in
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: http://www.kwr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.