Header pic

Pic

Οδεύει προς έκδοση η μελέτη του Παναγιώτη Λυτρίβη για την Ιστορία του Κορακοβουνίου

Πριν από αρκετά έτη, η περιέργεια έσπρωξε τον Παναγιώτη Εμμ. Λυτρίβη, να αναζητήσει την ιστορία των προγόνων του και τις οικογενειακές του ρίζες, αλλά χωρίς να το καταλάβει πέρασε  στην μελέτη και συγγραφή της ιστορίας του Κορακοβουνίου.



Στην αρχή επισκέφτηκε βιβλιοθήκες και διάφορες κρατικές υπηρεσίες που διαθέτουν αρχεία, ξοδεύοντας το μόνο πράγμα που έχει πραγματικό κόστος για τον άνθρωπο, τον χρόνο του, μελετώντας την ιστορία του χωριού. Με δυσκολία κατάφερε να βρει μερικές πηγές και ακόμα πιο δύσκολα να διαβάσει τα χειρόγραφα που αναφέρονταν στο Κορακοβούνι. Δεν πτοήθηκε, αλλά συνέχισε και με το πέρασμα των χρόνων το σκάλισμα της ιστορίας έγινε ευκολότερο, τα χειρόγραφα ευανάγνωστα και οι πηγές πολλαπλασιάστηκαν.

Το τετράδιο που είχε για να κρατά σημειώσεις τελείωσε, όπως και το δεύτερο, το τρίτο, το νιοστό, γρήγορα γέμιζαν οι σελίδες τους. Οι σημειώσεις έγιναν πολυσέλιδο βιβλίο και το βιβλίο αυτό θέλησε να το χαρίσει σε κάθε οικογένεια του χωριού μας.

Το κόστος έκδοσης του βιβλίου είναι υψηλό και αποτελεί τροχοπέδη στην ολοκλήρωση της καταγραφής και ανάδειξης της ιστορίας του χωριού μας. Για τον σκοπό αυτό, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου συναντήθηκαν εκπρόσωποι των συλλόγων του Κορακοβουνίου (Α.Ε.Ε.Σύλλογος Κορακοβουνίου και Σ.Φ.Ορεινού Κορακοβουνίου) με τον συγγραφέα, για να αναλύσουν τα προβλήματα και να βρουν λύσεις. Η συνάντηση έκλεισε με αισιόδοξα μηνύματα και θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση τις επόμενες ημέρες για τα αποτελέσματά της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλοί είναι οι συμπολίτες μας έχουν προσφερθεί εγκάρδια να συνδράμουν στη προσπάθεια αυτή, δίνοντας απλόχερα τον οβολό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.