Header pic

Pic

Το πείραμα της Φιλαδέλφειας - ποια είναι η πραγματική ιστορία;

Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας είναι γεγονός κατά τη διάρκεια του 1943, όταν το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών δήθεν τηλεφώνησε για ναυαγοσωστική συνοδεία, στο USS Eldridge, από τη Φιλαδέλφεια στο Νορκόλκ.  



Έκαναν το πλοίο αόρατο - όπως στο, με το γυμνό μάτι. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το περιστατικό ήταν μια φάρσα, ωστόσο, κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορεί να έχει συμβεί πραγματικά και ότι υπάρχει μια μεγάλη συνομωσία για να το καλύψουν. 

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η ιστορία του Πειράματος της Φιλαδέλφειας έχει καταφέρει να αναδείξει τον Αμερικάνικο μύθο. Λοιπόν, ποια είναι η πραγματική ιστορία;

Η ιστορία του Πειράματος της Φιλαδέλφειας ξεκινάει τον Οκτώβριο του 1943 στο Norfolk της Βιρτζίνια, αν και εμφανίστηκε πάνω από δέκα χρόνια αργότερα. Προφανώς, ορισμένοι άντρες στο S. Α. Andrew Furuseth είδαν ένα πλοίο να εμφανίζεται από το πουθενά  στο Norfolk στις 28 Οκτωβρίου. Η ιστορία ξεκινά από την Φιλαδέλφεια της Πενσυλβανίας. Το πλοίο είχε εξαφανίστηκε και τηλεφορτώθηκε στιγμιαία στο Norfolk. Η εξαφάνιση και η τηλεμεταφορά ήταν προφανώς δύο διαφορετικές λειτουργίες του πειράματος.  
Μόλις το USS Eldridge έφτασε στο Norfolk, ήταν σαφές ότι κάτι πήγαινε στραβά. Μερικοί από τους άνδρες είχαν εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Άλλοι είχαν τρελαθεί. Μερικοί συνέχισαν να γίνονται αόρατοι και στη συνέχεια να ανακτούν τις μορφές τους. Άλλοι είχαν ακόμα συγχωνευθεί με το πλοίο. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κανένα από τα πλοία των Η.Π.Α. δεν διαθέτει επί του παρόντος μανδύες αδιαφάνειας και συσκευές τηλεμεταφοράς. 
Θα μπορούσε να είναι ένα ψέμα.
Η ιστορία του πειράματος της Φιλαδέλφειας προέρχεται από ένα άτομο που ονομάζεται Carl Allen ή το "Carlos Allende". Ο Κάρλος έγραψε μια λεπτομερή περιγραφή του γεγονότος, και ισχυρίστηκε ότι ήταν μάρτυρας από το SS Andrew Furuseth όταν έφτασε το USS Eldridge στο Norfolk της Βιρτζίνια. Έστειλε την ιστορία του στην Υπηρεσία Ναυτικής Έρευνας του Ναυτικού των ΗΠΑ.
Ο Carlos Allende έγραψε ότι το Πείραμα της Φιλαδέλφειας πραγματοποιήθηκε με βάση την «ενοποιημένη θεωρία πεδίων» του Αϊνστάιν. Αυτό δεν αποτελεί άμεση απόδειξη ότι η ιστορία είναι απλά μύθος, αλλά δίνει ένα πάτημα για να γίνουν δυνατές και πιστευτές οι ιστορίες.  
Οι μύθοι δανείζονται από τη στοιχεία και ιστορίες από τη μεγαλοφυΐα και τη φήμη των μεγάλων επιστημόνων. Πολλές φορές, είναι εύκολο να διαψευσθούν, επειδή τα έργα των μεγάλων ανδρών συνήθως παρακολουθούνται στενά. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Αϊνστάιν γνώρισε ποτέ τον Carlos Allende και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το έργο του είχε ως αποτέλεσμα μια καταστροφική τηλεμεταφορά.
Το USS Eldridge, όπως και τα περισσότερα πλοία του ναυτικού των ΗΠΑ, ειδικά σε περιόδους πολέμου, έχουν μια λεπτομερή καταγραφή για το πού ήταν τον Οκτώβριο του 1943 και τους μήνες πριν και μετά. Σύμφωνα με τα αρχεία αυτά, το πλοίο δεν ήταν πουθενά κοντά στη Φιλαδέλφεια τον Οκτώβριο του 1943. Το SS Andrew Furuseth δεν ήταν επίσης στο Norfolk όποτε το Eldridge ήταν παρών. Επιπλέον, ο William S. Dodge, ο αρχηγός του σκάφους κατά τη διάρκεια του πειράματος της Φιλαδέλφειας, δήλωσε αργότερα ότι ούτε αυτός ούτε κάποιο πλήρωμα του είδε τίποτα παράξενο στο Norfolk της Βιρτζίνια.
Όταν έλαβε όλες αυτές τις περίεργες πληροφορίες το Γραφείο Ναυτικής Έρευνας διεξήγαγε έρευνα. Δεν βρήκαν κανένα στοιχείο ότι το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. πραγματοποίησε πειράματα τηλεμεταφοράς. Όσον αφορά το Ναυτικό των ΗΠΑ, δεν υπάρχει τέτοια τεχνολογία. 

Το 1984 εμφανίστηκε η ταινία, "Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας". Στην ταινία, δύο άνδρες που σταθμεύουν σε ένα πλοίο ταξιδεύουν εμπρός στο χρόνο μετά από ένα πείραμα για να κάνει το πλοίο «αόρατο» στο ραντάρ και πηγαίνει τρομερά στραβά. Η εικόνα του σώματος ενός ναυτικού που λειώνει εν μέρει στο κατάστρωμα του πλοίου καίγεται στην ψυχή του κοινού και θα συνέβαλε στην επιμονή του αστικού μύθου.Το 1994, ο Jacques F. Vallee έγραψε ένα άρθρο σχετικά με το Πείραμα της Φιλαδέλφειας. Είχε γράψει γι 'αυτό πριν εκείνη την εποχή και να επικοινωνήσει κάποιος που μπορεί να έχει περισσότερες πληροφορίες. Ο Edward Dudgeon είχε υπηρετήσει ως ηλεκτρολόγος στο Πολεμικό Ναυτικό μεταξύ 1942-1945 στο USS Engstrom. Είπε ότι το Engstrom βρισκόταν στη Φιλαδέλφεια το καλοκαίρι του 1943. Η φύση της δουλειάς του επέτρεψε την πρόσβαση στην ταξινομημένη φύση του εξοπλισμού επί του πλοίου του και του USS Eldridge.


Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Αϊνστάιν εργάστηκε για ένα ναυτικό έργο που αποσκοπούσε να κάνει αόρατα τα στερεά αντικείμενα και την τηλεμεταφορά. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Carlos Allende συναντήθηκε με τον Αϊνστάιν ή ότι ο Αϊνστάιν ανέπτυξε τέτοια τεχνολογία. Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που αντιβαίνουν στην υποτιθέμενη παρουσία του USS Eldridge στη Φιλαδέλφεια και στο Norfolk στις 28 Οκτωβρίου 1943. Δεν υπάρχουν αποδείξεις εκτός από τα γραπτά του Carlos Allende που υποστηρίζουν τον θρύλο του πειράματος της Φιλαδέλφειας.

Το USS Eldridge δόθηκε στην Ελλάδα αργότερα και υπήρξε μια διαφορά σημαντική στο κενό βάρος του. Ονομάστηκε Λέων και όταν παροπλίστηκε επέστρεψε στις ΗΠΑ.


ΠΗΓΗ: https://www.historicmysteries.com/the-philadelphia-experiment/
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: http://www.kwr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.