Header pic

Pic

Την Παρασκευή στην Μεγαλόπολη η Γιορτή του Μπάσκετ

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι Γιώργος Βασιλακόπουλος και Θανάσης Σκουρτόπουλος

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή του μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μεγαλόπολης
(Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου), στην οποία κεντρικοί ομιλητές θα είναι:
Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ και Επίτιμος Πρόεδρος της FIBA EUROPA Γιώργος Βασιλακόπουλος, που θα έχει ως θέμα «Η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα σε σχέση με την πορεία του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος» και
Ο Προπονητής της Εθνικής Ανδρών Θανάσης Σκουρτόπουλος που θα έχει ως θέμα «Η πορεία της Εθνικής Ανδρών στις νέες διαμορφούμενες συνθήκες διοργάνωσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου»

Με στόχο την ανάπτυξη, προβολή και καταξίωση της Καλαθοσφαίρισης και με την πεποίθηση ότι η Αξία του Αθλητισμού, αναγνωρίζεται και υπενθυμίζεται σταθερά και διαρκώς, ως πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι.

Η γιορτή του μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ φέρνει κοντά τα νέα ταλέντα του μπάσκετ, τα οποία καλούμε όλοι μας καθημερινά να μυηθούν στα μυστικά του αγαπημένου μας αθλήματος, ελπίζοντας πώς θα είναι οι αυριανοί αστέρες της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης.

Η Γιορτή του Μπάσκετ, που φέτος βρίσκει το αγαπημένο μας άθλημα να συμπληρώνει τα 42 χρόνια ζωής στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο, ξεπερνώντας πολλές φορές ακόμα και αντίξοες συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή (Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας), θα μοιραστεί σε τρία μέρη, τα οποία αναλυτικά έχουν ως εξής:

Στο πρώτο μέρος της Γιορτής, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές τιμητικών διακρίσεων σε πρόσωπα που με την αγάπη και την προσφορά τους τιμούν το αθλητικό κίνημα και το μπάσκετ.

Φέτος, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα τιμηθούν:

- Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ως η σπουδαιότερη αθλητική προσωπικότητα, καθώς υπηρετώντας διαχρονικά θέσεις, αρχές και αξίες, ανέδειξε την Καλαθοσφαίριση, ως το κορυφαίο Άθλημα στην Πατρίδα μας.

- Ο Προπονητής της Εθνικής Ανδρών Θανάσης Σκουρτόπουλος, για την αγάπη και μακρόχρονη προσφορά του στην ανάπτυξη και την προβολή της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης.

- Η ομάδα μπάσκετ του Πολύβιου, για την ιστορική διαδρομή του στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης

- Η ομάδα μπάσκετ του Πελασγού, που ανέβηκε στην Α2 κατηγορία των γυναικών

- Η ομάδα μπάσκετ της Καλαμάτας ΣΚ που ανέβηκε στην Γ’ Εθνική κατηγορία

- Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, για την αγάπη του στον Αθλητισμό και την Καλαθοσφαίριση

- Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης Σπύρος Τσιριγώτης, για την μακρόχρονη προσφορά του στο Αθλητικό Κίνημα και την Καλαθοσφαίριση.

- Στο δεύτερο μέρος της Γιορτής, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές επάθλων στους πρώτους της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Πρώτος Σκόρερ Α’ Ανδρών: Σπύρος Καλούλι (Δρομείς)

Πολυτιμότερος Παίκτης Α’ Ανδρών: Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα ΣΚ)

Καλύτερη πεντάδα Α’ Ανδρών: Σπύρος Καλούλι (Δρομείς), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα ΣΚ), Μιχάλης Μπακογιάννης (ΓΣ Μεσσήνης), Άγγελος Σπανάκος (Σπαρτιατικός), Δημήτρης Τόμπρος (Πελασγός).

Καλύτερος προπονητής Α’ Ανδρών: Αντώνης Κούτρης (Καλαμάτα ΣΚ).

Οι αθλητές που επελέγησαν και θα βραβευτούν ως Πολυτιμότεροι Παίκτες και ως μέλη της Καλύτερης Πεντάδας για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 αναδείχθηκαν μετά από ψηφοφορία των προπονητών.

Η επιλογή του καλύτερου προπονητή έγινε από τους αθλητικούς συντάκτες των ΜΜΕ που καλύπτουν το πρωτάθλημα της Α’ Ανδρών.

Πρώτος Σκόρερ Α’ Ομίλου Β’ Ανδρών: Μάριος Τσαγκάνης (ΓΣ Γαργαλιάνων)

Πρώτος Σκόρερ Β’ Ομίλου Β’ Ανδρών: Γιώργος Πέτρας (Φιλαθλητικός)

Πολυτιμότερος Παίκτης Α’ Ομίλου Β’ Ανδρών: Νεκτάριος Καραγγέλης (Ακάδημος)

Πολυτιμότερος Παίκτης Β’ Ομίλου Β’ Ανδρών: Ιωάννης Σταθάκος (Κάστρο Μονεμβασιάς).

Πρώτος Σκόρερ Α’ Ομίλου Γ’ Ανδρών: Σπύρος Πετριμέας (Πήγασος Μάνης)

Πολυτιμότερος Παίκτης Α’ Ομίλου Γ’ Ανδρών: Σπύρος Πετριμέας (Πήγασος Μάνης)

Πρώτος Σκόρερ Β’ Ομίλου Γ’ Ανδρών: Ηλίας Ηλιόπουλος (Πάμισος)

Πολυτιμότερος Παίκτης Β’ Ομίλου Γ’ Ανδρών: Ηλίας Ηλιόπουλος (Πάμισος)

Πρώτη Σκόρερ Γυναικείου Πρωταθλήματος: Ευσταθία Καντέλη (Πελασγός) και Ελένη Παρθένη (Άρις)

Πολυτιμότερη Παίκτρια Γυναικείου Πρωταθλήματος: Ευσταθία Καντέλη (Πελασγός).

Πρωταθλήτρια Ομάδα Α’ Ανδρών: Καλαμάτα ΣΚ

Πρωταθλήτρια Ομάδα Β’ Ανδρών: Ακάδημος

Πρωταθλήτρια Ομάδα Γ’ Ανδρών: Πήγασος Μάνης

Πρωταθλήτρια Γυναικών: Πελασγός

Πρωταθλήτρια Ομάδα Παίδων: Πελασγός

Πρωταθλήτρια Ομάδα Εφήβων: Πελασγός

Πρωταθλήτρια Ομάδα Κορασίδων: Πελασγός

Πρωταθλήτρια Ομάδα Νεανίδων: Πελασγός

Πρωταθλήτρια Ομάδα Μίνι: Καλαμάτα 80

Πρωταθλήτρια Ομάδα Προ-Μίνι: Άρης Σκάλας



- Τέλος, στο τρίτο μέρος της Γιορτής, θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των Πρωταθλημάτων Α1 και Α2 κατηγορίας Ανδρών, αλλά και του Πρωταθλήματος Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.