Header pic

Pic

Πώς να στείλετε μεγάλα αρχεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η αποστολή μεγάλων αρχείων σε φίλους δεν είναι πάντα εύκολη. Η δυνατότητα επισύναψης μεγάλων αρχείων δεν είναι κατάλληλη για την αποστολήτους, όπως βίντεο και φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης. 



Πράγματι, οι περισσότεροι διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν δέχονται αποστολή ή λήψη αρχείων μεγαλύτερων από 20 MB ή 25 MB, ανάλογα με τους κεντρικούς υπολογιστές. Αυτό το όριο μεγέθους μπορεί να το καλύψει με ένα μόνο αρχείο ή με αρκετά συνημμένα του οποίου το συνολικό μέγεθος είναι μεγαλύτερο από το όριο που ορίζει ο πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν πολλά κόλπα για να αποφύγετε αυτό το ζήτημα.

• Χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων

Για να στείλετε μεγάλα αρχεία, μπορείτε να τα συμπιέσετε με ένα βοηθητικό πρόγραμμα συμπίεσης, όπως το WinRar, για να μειώσετε το μέγεθος.

• Χρησιμοποιώντας διακομιστές FTP

Εάν έχετε μόνιμη πρόσβαση στο Internet (π.χ. ADSL), μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας έναν διακομιστή FTP (FTP) και να δώσετε τη διεύθυνση στους φίλους σας. Υπάρχουν δωρεάν διακομιστές FTP, όπως ο διακομιστής TypSoftFTP ή ο διακομιστής FileZilla.

• Χρησιμοποιώντας το WeTransfer

Το WeTransfer έχει την δυνατότητα να στείλει αρχεία έως 2Gb. Πολύ απλά επισκεφτέιτε τη σελίδα, δώστε το mail του παραλήπτη, το mail σας, ανεβάστε το αρχείο και για διάστημα κάποιων ημερών θα είναι δυνατό ο παραλήπτης να κατεβάσει το αρχείο αυτό. 

Θεωρώ πως είναι η ευκολότερη λύση στην αποστολή μεγάλων αρχείων.

• Χρησιμοποιώντας HTTP διακομιστές ιστού

Μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν διακομιστή ιστού, όπως Pi3web, Xitami, Apache, TinyWeb κ.λπ.

Χρήση προσωρινών τοποθεσιών φιλοξενίας αρχείων

Εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα διακομιστή στον υπολογιστή σας, υπάρχουν ιστοτόποι που μπορούν προσωρινά να φιλοξενήσουν τα αρχεία σας. Πολύ εύκολο στη χρήση και γρήγορα, αυτές οι πλατφόρμες φιλοξενούν προσωρινά τα αρχεία σας και τα διατηρούν προστατευμένα.

Η αρχή είναι απλή: μεταφόρτωση (μεταφόρτωση σε διακομιστή) του αρχείου σας στον ιστότοπο, ανάκτηση της διεύθυνσης (URL) που σας δίνει πίσω ο ιστότοπος και κοινή χρήση αυτής της διεύθυνσης URL στους παραλήπτες σας. Μόλις ανοίξουν τη διεύθυνση URL, θα μπορούν να κάνουν λήψη των αρχείων.

Τα βοηθητικά προγράμματα αποθήκευσης online είναι επίσης μια εναλλακτική λύση. Όλα προσφέρουν δυνατότητα κοινής χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Dropbox έως 2 GB αποθήκευσης, Κάρτα έως 10 GB αποθήκευσης και Microsoft OneDrive έως και 15 GB χώρου αποθήκευσης.

• Χρησιμοποιώντας τον Opera Browser

Το Opera καθιστά εύκολη την ανταλλαγή αρχείων απευθείας από σταθμό σε σταθμό χωρίς όρια μεγέθους χρησιμοποιώντας το Opera Unite.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ/ΣΥΓΓΡΑΦΗ: http://www.kwr.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.