Header pic

Pic

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (16/5)

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 02.5.2019 έως και την Πέμπτη (16.5.2019), 



ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια δέκα (810) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια εννέα (609) ήταν ημεδαποί και διακόσια ένα (201) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια είκοσι δύο (622) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα πέντε (85) άτομα, από τα οποία σαράντα τρία (43) ήταν ημεδαποί και σαράντα δύο (42) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα δύο (62) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για απόπειρα κλοπής.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δεκατρείς (13) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκε:
Από τo Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 14.5.2019, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 49χρονου ημεδαπού, για απάτη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες πενήντα έξι (256) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:
Μικροποσότητα κάνναβης, στην Αργολίδα,
-306,9- γραμμάρια κάνναβης, -5- δενδρύλλια κάνναβης, κυνηγετικό όπλο και προϊόντα παραεμπορίου, στη Λακωνία και
-54,5- γραμμάρια κάνναβης, μία σύριγγα με εναιώρημα ηρωίνης, 0,8 γραμμαρίων, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.




Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.