Header pic

Pic

Το Μουσείο της Ελιάς επισκέφτηκε το Ειδικό Γυμνάσιο & Λύκειο Ιλίου

Το Μουσείο της Ελιάς στο Κορακοβούνι αποτελεί στολίδι και αφορμή να επισκεφτεί ο καθένας το χωριό του Κορακοβουνίου. Το μουσείο δημιουργήθηκε το 2008 από τον ιατρό Ευάγγελο Πετρόπουλο ...



...στην προσπάθειά του να αναδείξει την επεξεργασία της ελιάς και τον τρόπο παραγωγής ελαιόλαδου στα τέλη του 19ου αιώνα.

Τα έντεκα χρόνια λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει πολλά σχολεία, κυρίως από την περιοχή μας και αρκετούς τουρίστες από κάθε πλευρά του πλανήτη. Ανάμεσα στα σχολεία που επισκέφτηκαν το μουσείο βρίσκεται και το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιλίου, το οποίο φιλοξενήθηκε στους χώρους την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου περιηγήθηκαν ανάμεσα στα εκθέματα, γνώρισαν τη λειτουργία των μηχανημάτων καθώς και τις διάφορες εργασίες των εργατών της εποχής. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε πως η λειτουργία των μηχανημάτων δεν γινόταν μέσω κάποιας μηχανής που λειτουργούσε με καύσιμο, αλλά με τα χέρια. Ο διευθυντής του σχολείου, με την βοήθεια του Δημητρίου Κουλεντιανού έκανε την ξενάγηση στους μαθητές και στους συναδέλφους του έχοντας μελετήσει πριν το ντοκιμαντέρ του Korakovouni WebRadio (δείτε εδώ το βίντεο από το 2012), αφού ο ιατρός Ευάγγελος Πετρόπουλος δεν ήταν παρών λόγω κολλήματος.

Μετά την ξενάγηση, τα παιδιά του ειδικού σχολείου συνέχισαν την επίσκεψη τους στο Κορακοβούνι, το οποίο πραγματικά λάτρεψαν, ακούγοντας τα και βλέποντας τα πρόσωπά τους να λάμπουν.











(τα πρόσωπα των παιδιών στις φωτογραφίες είναι αλλοιωμένα, για την προστασία τους)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.