Header pic

Pic

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

 Στις 23 Μαρτίου του 1950 τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας (WMO), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ σε θέματα κλίματος και καιρικών προβλέψεων. Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, η 23η Μαρτίου ορίσθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας.
Στόχο του εορτασμού είναι να καταδείξει τη σημασία που θα διαδραματίζουν ο καιρός, το κλίμα και οι υδάτινοι πόροι στη διαμόρφωση του κοινού μέλλοντός μας, καθώς θα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.


Κλίμα και νερό επέλεξε ως κοινό κεντρικό θέμα εορτασμού ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός για τη φετινή χρονιά (2020).

Ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού καθηγητής Πέτερι Τάαλας στο καθιερωμένο μήνυμά του επισημαίνει ότι το κλίμα και το νερό είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα και κατά συνέπεια η συντονισμένη και βιώσιμη διαχείρισή τους είναι αναγκαία, αφού βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των προσπαθειών που αφορούν στην βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή και τη μείωση του κινδύνου από τις φυσικές καταστροφές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας 2020, ως εκπρόσωπος της χώρας μας στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό. Ωστόσο, ματαιώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις 23 Μαρτίου 2020 στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο της εναρμόνισης της με τα γενικότερα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού.


Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/10

© SanSimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.