Header pic

Pic

Dinotopia (Δεινοτόπια) η σειρά που μας κάνει παιδιά

Άνθρωποι και δεινόσαυροι ζουν αρμονικά. Μία χώρα που δεν γνωρίζει χρονικά σύνορα, που ξεπερνά τα κοινά όρια.  Ποιος δεν θα΄θελε να ταξιδέψει στην Dinotopia (ελλ. Δεινοτόπια); Εκεί θα σας ταξιδέψουμε σήμερα, στον κόσμο των δεινοσαύρων και της φαντασίας.


Από την wikipedia δανειζόμαστε τα παρακάτω. Το όνομα Δεινοτόπια (Dinotopia) είναι σύνθετο και φυσικά όπως συνήθως συμβαίνει, ελληνικό. Δεινός (δεινόσαυρος) + ουτοπία, η χώρα βαπτίστηκε έτσι από τον δημιουργό της James Gurney. Πρόκειται για την μεταφορά στον κινηματογράφο της ομώνυμης σειράς παιδικών βιβλίων. Τα βιβλία είναι δύο και οι τίτλοι αυτών:
  1. Δεινοτοπία: Μία χώρα πέρα από τον χρόνο (Αγγλικά: Dinotopia: A Land Apart from Time) και
  2. Δεινοτοπία: Ο Κάτω Κόσμος (Αγγλικά: Dinotopia: The World Beneath)
Τα βιβλία κέρδισαν το βραβείο Hugo για την πιο πρωτότυπη εικονογράφηση. Έχουν κυκλοφορήσει σε 30 χώρες, μεταφράστηκαν σε 18 γλώσσες και έχουν πουλήσει 2.000.000 αντίτυπα. Εκτός  από την σειρά παιδικών βιβλίων, έχουν κυκλοφορήσει διάφορα παιχνίδια καθώς και 20 άλλα βιβλία για την Δεινοτοπία από άλλους συγγραφείς.



Η τηλεοπτική σειρά κυκλοφόρησε το 2002. Πρώτη προβολή στις 12 Μαΐου 2002. Γυρίστηκε σε τρεις χώρες, στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τη σειρά σκηθόθέτησε ο Marco Brambilla. Στο cast της σειράς βρέθηκαν οι ηθοποιοί: David Thewlis, Katie Carr, Jim Carter, Alice Krige, Wentworth Miller, Tyron Leitso, Geraldine Chaplin κ.ά.

Υπόθεση


Ο Καρλ και ο Ντέιβιντ είναι δυο αδέλφια που κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού το αεροπλάνο τους πέφτει σε μια ξεχασμένη ήπειρο, την "Dinotopia". Εκεί ανακαλύπτουν έναν νέο κόσμο όπου άνθρωποι και δεινόσαυροι συμβιώνουν αρμονικά και μάλιστα συνεννοούνται στην ίδια γλώσσα. Όμως στο χωριό υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι δε βλέπουν τη συμβίωση με καλό μάτι, καθώς και επικίνδυνοι δεινόσαυροι. Επίσης, οι μαγικές πέτρες που δίνουν ζωή στην "Dinotopia" εξασθενούν και τώρα οι δυο μικροί ήρωες πρέπει να βοηθήσουν στη διάσωση της αρμονικής ζωής της νέας τους χώρας.

Γενικά στοιχεία


Το νησί της Δεινοτοπίας βρίσκεται κάπου ανοιχτά της Ασίας. Όταν ο κόσμος ήταν ακόμα μία μεγάλη ήπειρος, η Παγγαία, το νησί αποσπάστηκε από την Ασία και μετακινήθηκε με τους αιώνες λόγω της μετατόπισης των ηπείρων σε μεγάλη απόσταση από την Ασία. Λόγω των απότομων και επικίνδυνων βράχων που περικυκλώνουν το νησί, κανείς δεν έχει καταφέρει να φύγει από την Δεινοτοπία, εκτός από τον Κινέζο Qui Nong, ο οποίος έφερε πίσω στην πατρίδα του ιστορίες για μεγάλα ερπετά που εξελίχθηκαν στην κινεζική μυθολογία των δράκων.

Οι ανθρώπινοι κάτοικοι της χώρας είναι απόγονοι ναυαγών. Η Δεινοτοπία είναι δημοκρατία και πρωτεύουσα είναι η Σαυρούπολη (Αγγλικά: Sauropolis). Επίσης μεγάλη πόλη είναι η Πόλη του Καταρράκτη (Αγγλικά: Waterfall City).



Η γλώσσα που ομιλείται στην χώρα είναι ένα αμάλγαμα διαφόρων γλωσσών όπως τα Ελληνικά και Λατινικά, ενώ οι δεινόσαυροι μιλούν μία γλώσσα την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν.

Το αλφάβητο της Δεινοτοπίας αποτελείται από συνδυασμούς ενός συμβόλου βασισμένο στο αποτύπωμα ποδιού δεινοσαύρου.

Δείτε ακόμα


Το πρώτο επεισόδιο μέσα από το Υουtube (απολαύστε το)




Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.