Header pic

Pic

Πώς να ενεργοποιήσετε τη νέα σχεδίαση του Facebook

Σε μια νέα σχεδίαση και με την επιλογή σκοτεινής λειτουργίας, προχώρησε η διαδικτυακή έκδοση του Facebook ώστε να συμβαδίζει με την τάση της εποχής! Παρόλο που δεν είναι ακόμη επίσημο, ορισμένοι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το νέο περιβάλλον. Ας δούμε πώς ενεργοποιείται η λειτουργία αυτή.

Όπως ανακοίνωσε πριν από μήνες, το Facebook τροποποιεί το περιβάλλον του για να γίνει πιο κομψό, ευκολότερο στην πλοήγηση και πιο μοντέρνο με ένα νέο σχέδιο οργανωμένο σε μπλοκ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την εφαρμογή για κινητά.

Το νέο περιβάλλον και οι λειτουργίες αυτού κυκλοφορούν διεθνώς, αλλά είναι διαθέσιμο σε ορισμένους χρήστες. Δεν ενεργοποιείται αυτόματα σαν προεπιλογή και το Facebook δεν το έχει παρουσιάσει επίσημα.

Παρόλο που το περιβάλλον είναι σε πειραματικό στάδιο, μπορείτε να αλλάξετε τον λογαριασμό σας στη νέα έκδοση και να το δοκιμάσετε. Για την δοκιμή του, πρέπει να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το λογαριασμό σας στο Facebook για να το απολαύσετε.

Πώς να ενεργοποιήσετε το νέο περιβάλλον (ή διεπαφή)


Ανοίξτε το Facebook με το πρόγραμμα περιήγησής σας (Chrome, Firefox, Opera, Edge) και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Στην μπλε γραμμή στο επάνω μέρος της σελίδας, κάντε κλικ στο βέλος προς τα κάτω.




Από το αναπτυσσόμενο μενού που θα σας εμφανίσει, επιλέξτε Αλλαγή στο Νέο Facebook που βρίσκεται μεταξύ των Ρυθμίσεων και της Αποσύνδεσης.



Μόλις γίνει αυτό, εμφανίζεται ένα παράθυρο πληροφοριών όπως το παρακάτω. Κάντε κλικ στο Επόμενο.




Στο επόμενο παράθυρο, θα έχετε μια επιλογή ανάμεσα στο κλασικό Light ή τη νέα Dark έκδοση. Επιλέξτε ποια προτιμάτε και επιβεβαιώστε κάνοντας κλικ στο Έναρξη.



Τρόπος χρήσης του νέου περιβάλλοντος


Οι βασικές ενέργειες και λειτουργίες αυτού του νέου σχεδιασμού παραμένουν πρακτικά οι ίδιες με τον συνηθισμένο τρόπο εμφάνισης, αλλά με κάποιες προφανείς αισθητικές αλλαγές, εμπνευσμένες από την εφαρμογή για κινητά. Θα βρείτε το πλαίσιο αναζήτησης στην επάνω αριστερή γωνία ενώ στα δεξιά τα κουμπιά για πρόσβαση στο προφίλ σας, αποστολή μηνυμάτων, προβολή ειδοποιήσεων και διαμόρφωση του λογαριασμού σας. Υπάρχουν 5 μεγάλες ενότητες στο κέντρο: η τροφοδοσία ειδήσεων στην αρχική σας σελίδα, το Facebook Watch, το Facebook MarketPlace, οι ομάδες και τέλος το Facebook Gaming.



Ανάλογα με την ενότητα στην οποία βρίσκεστε, οι συντομεύσεις εμφανίζονται στα αριστερά θα διαφέρουν ελαφρώς. Όταν βρίσκεστε στην αρχική σελίδα, θα έχετε πρόσβαση σε ομάδες, εκδηλώσεις, αναμνήσεις κ.λπ. Όταν βρίσκεστε στο Facebook Watch ή στο Marketplace, στην αριστερή στήλη μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις, να βλέπετε προτάσεις από άλλες σελίδες κ.λπ. Τέλος, στην αρχική σελίδα, θα βρείτε τη ροή ειδήσεών σας γεμάτη με ενημερωμένες ειδήσεις από φίλους και σελίδες που ακολουθείτε, με τις ιστορίες του Facebook να βρίσκονται ψηλά επάνω.

Πώς να αλλάξετε look (light vs dark)


Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε τη σκοτεινή λειτουργία του Facebook και προτιμάτε να αλλάξετε ξανά σε Light από το Dark, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Στην επάνω γραμμή, κάντε κλικ στο βέλος προς τα κάτω
  2. Σύρετε τον διακόπτη Σκοτεινής λειτουργίας ή ενεργοποιήστε τον για να επιστρέψετε στη Λειτουργία φωτισμού




Επιστροφή στο παλιό περιβάλλον που συνηθίσαμε

Αν σας ξενίζει ή δεν σας αρέσει το νέο look (περιβάλλον) να επιστρέψετε γρήγορα στο συνηθισμένο, τουλάχιστον προς το παρόν.

  1. Στην επάνω γραμμή, κάντε κλικ στο βέλος προς τα κάτω.
  2. Στο αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στο «Επιστροφή στην κλασική έκδοση του Facebook» .



Ελπίζω να σας άρεσε η βόλτα μας στο νέο περιβάλλον του Facebook και να σας βοήθησε το άρθρο αυτό.



ΠΗΓΗ: ccm.net
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: kwr.gr

1 σχόλιο:

  1. This actually doesnt look bad. If only this was a thing 10 years ago when normal people were using facebook lol.

    https://aab-edu.net/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.