Header pic

Pic

Ομόφωνη απόφαση για τις ενέργειες επί της Επαρχιακής οδού Άστρους - Λεωνίδιου

Δελτίο Τύπου

 Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας που πραγματοποιήθηκε, χθες Τρίτη 18 Αυγούστου 2020, με μοναδικό θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης απαιτούμενων έργων βελτίωσης - κατασκευής νησίδων ασφαλείας και ηλεκτροφωτισμού στον επαρχιακό οδικό άξονα Άργους – Άστρους - Λεωνιδίου, κατά μήκος της Κοινότητας Άστρους. Υποβολή σχετικού αιτήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών».

 Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχει ήδη προγραμματιστεί, την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου, σύσκεψη μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου παρουσία της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής. Επίσης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα επιχορηγήσει οποιαδήποτε δαπάνη προκύψει για άμεση βελτίωση και αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού, ιδιαίτερα στο σημείο που παρουσιάζει έντονη επαγγελματική δραστηριότητα και αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.

 Ακολούθησε η εισήγηση του Δημάρχου, οι προτάσεις του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, του Προέδρου της Κοινότητας Άστρους και ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

Άμεσες ενέργειες:

1) Έγγραφο προς την Αστυνομία για την μόνιμη αστυνόμευση του δρόμου το θερινό εξάμηνο όπου αυξάνεται σημαντικά ο κυκλοφοριακός φόρτος και την εντατική αστυνόμευση το υπόλοιπο διάστημα.

2) Σύμφωνα με την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας να πραγματοποιηθεί άμεσα συντήρηση της οδού στο συγκεκριμένο σημείο, με εργασίες όπως: ανανέωση της διαγράμμισης του οδοστρώματος, συντήρηση υφιστάμενης σήμανσης, αντικατάσταση φθαρμένων σημάτων, τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος (μάτια γάτας) κ.λ.π. Διαβιβάζουμε το θέμα στην αρμόδια Υπηρεσία προκειμένου να συντάξει σχετική μελέτη – Τεχνική περιγραφή

3) Αίτημα προς την Κτηματική Υπηρεσία Νομού Αρκαδίας ώστε να πραγματοποιήσει αυτοψία και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (π.χ. σύνταξη Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής) προκειμένου να απομακρυνθούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές από την απαλλοτριωμένη ζώνη σε όλο το μήκος της επαρχιακής οδού που εφάπτεται στα όρια των οικισμών Αστρους και Μελιγούς.

4) Αίτημα προς την Περιφέρεια προκειμένου να εξεταστούν όλες οι διατάξεις κυκλοφοριακών συνδέσεων, καθώς και οι είσοδοι και έξοδοι πρόσβασης των καταστημάτων ώστε να βελτιωθεί η ασφάλειά τους.

Μεσοπρόθεσμες ενέργειες:

Αίτημα προς την Περιφέρεια για την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών και την εκτέλεση των σχετικών έργων, προκειμένου να γίνει εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού.

Μακροπρόθεσμες ενέργειες – Προγραμματισμός οριστικής επίλυσης του προβλήματος:

Αίτημα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών και την δέσμευση ποσού για χρηματοδότηση έργου, προκειμένου να κατασκευαστεί ενιαία περιφερειακή οδός παράκαμψης του οικισμού Άστρους, τόσο ως προς τον άξονα Άστρους – Τρίπολης όσο και ως προς τον άξονα Κιβερίου Λεωνιδίου (με άμεση προτεραιότητα του άξονα Κιβερίου – Λεωνιδίου) όπως προβλέπεται και στην μελέτη του Γ.Π.Σ. του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.Από το Blogger.