Header pic

Pic

Τρέχοντας τον γύρο του κόσμου - Lootie Run


Η Μαρί (Marie Lootie) άφησε το γραφείο, πούλησε τα πάντα και ξεκίνησε για τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της. Κυριολεκτικά, αφού αποφάσισε να διανύσει 26.000 χιλιόμετρα και να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ξεκίνησε από το Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca) της Πορτογαλίας, στις 6 Δεκεμβρίου του 2019 να κάνει το γύρο του κόσμου. Το ταξίδι θα κρατήσει δύο χρόνια και αποτελείται από 650 μαραθωνίους συνολικού μήκους 26.232 χιλιομέτρων, σε Ευρώπη, Νοτιοανατολική Ασία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια και Νότια Αμερική και Αφρική.

Συναντήσαμε την Μαρί στο Παράλιο Άστρος και της ζητήσαμε να μας μιλήσει για το ταξίδι της, πώς ξεκίνησε, τις δυσκολίες λόγω Covid-19, τα περίεργα και πολλά ακόμα.

Στη μικρή συνέντευξη μας είπε ότι η ιδέα του ταξιδιού ήταν καιρό στο μυαλό της και πάντα σκεφτόταν τον τρόπο που θα το πραγματοποιούσε. Το περπάτημα ήταν αργό, το ποδήλατο γρήγορο, το τρέξιμο ήταν το ιδανικό κι έτσι ξεκίνησε για τον γύρο του κόσμου.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στα σχέδιά της λόγω Κορονοϊού, όπου χρειάστηκε να αλλάξει σχεδόν όλο το πλάνο της, λόγω καραντίνας και κλειστών συνόρων ανάμεσα στις χώρες. Αξίζει να αναφέρουμε από την Ελλάδα να δεν μπορεί να περάσει στην Τουρκία και να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη. Για να φτάσει στην Πόλη, θα αλλάξει τη διαδρομή της και θα συμπεριλάβει κι άλλα μέρη που δεν υπήρχαν στο αρχικό πλάνο.

Η Μαρί χρηματοδοτεί μόνη της το ταξίδι της. Δεν έχουν βρεθεί σπόνσορες ακόμα να στηρίξουν το ταξίδι της. Τα καταφέρνει μια χαρά όμως στη διαχείριση των οικονομικών αναγκών του ταξιδιού της, άλλωστε υπήρξε χρόνια σαν CFO (Οικονομικός διευθυντής) σε μεγάλες εταιρείες.

Το Σαββάτο 29 Αυγούστου στις 6.00πμ, η Μαρί θα βρίσκεται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και θα τρέξει τη Μαραθώνια διαδρομή ανάποδα, δηλαδή θα τερματίσει στον Μαραθώνα. Όποιος θέλει να τρέξει μαζί με την Μαρί μπορεί να την συναντήσει εκεί. Μπορείτε ακόμα να την δείτε ή να τρέξετε μαζί της κάποιο τμήμα της διαδρομής. 

Δείτε την συνέντευξη παρακάτω (αγγλικά, σύντομα με ελληνικούς υπότιτλους)


Η σελίδα της Marie στο Ιντερνετ: https://lootie-run.com/

Φωτογραφίες








Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.