Header pic

Pic

8 Νοεμβρίου του 1977: O Μανόλης Ανδρόνικος ανακαλύπτει τον τάφο του Μακεδόνα βασιλιά Φιλίππου Β

 Στις 8 Νοεμβρίου του 1977, ο Μανόλης Ανδρόνικος ανακαλύπτει τον τάφο του Μακεδόνα βασιλιά Φιλίππου Β στην Βεργίνα.

Στις 8 Νοεμβρίου του 1977 μία ομάδα αρχαιολόγων βρίσκεται μπροστά από έναν σφραγισμένο και ασύλητο τάφο. Ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ανασκαφής, Μανώλης Ανδρόνικος, είναι ο πρώτος που θα βρεθεί μπροστά στον πέτρινο τοίχο που κρύβει από πίσω του, ένα μακεδονικό μυστικό για παραπάνω από 23 αιώνες. Εκείνη την ημέρα ο αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος θα ανακαλύψει τον τάφο του μεγάλου Μακεδόνα Βασιλιά Φίλιππου του Β. Ο Ανδρόνικός θα πει για την ημέρα της ανακάλυψης του βασιλικού τάφου: «Nομίζω πως δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου τέτοια αναστάτωση, ούτε και θα δοκιμάσω ποτέ άλλοτε». Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε όταν από τον ασύλητο τάφο θα βγει η περίφημη χρυσή λάρνακα με τα λεόντια πόδια που μέσα της βρισκόταν τα οστά του Μακεδόνα βασιλιά Φιλίππου Β και πάνω τους το περίφημο ολόχρυσο διάδημα με τα χρυσά ελάσματα από φύλλα και βελανίδια.

 Η επίσημη ανακοίνωση για την εύρεση του τάφου του Φιλίππου Β ( και των λοιπών μακεδονικών τάφων που βρέθηκαν στην περιοχή) έγινε πρωί της 24ης Νοεμβρίου του 1977, από τον καθηγητή Ανδρόνικο στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


 

 Πηγή: cityportal.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.