Header pic

Pic

Ο Θούριος του Ρήγα από τον Νίκο Πετσάκο

 


Ο Θούριος του Ρήγα τραγουδιέται από τα στόματα των υποδούλων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας για πολλά χρόνια. Μια σπίθα άναψε, τρεις κουζουλοί, τρεις άσημοι πατριώτες έδειξαν τον δρόμο. Ποιος είπε πως οι αλλαγές δεν ξεκινούν από τον έναν ή από τους τρεις;

 

Η Ελληνική επανάσταση (βίντεο από το ΠΝ) μας έχει γεμίσει περηφάνια και δέος για τα κατορθώματα των προγόνων μας. Μια χούφτα ψυχές, δεν υπολόγισαν τι έχουν απέναντι τους, δεν σκέφτηκαν τα όπλα και τον αριθμό των αντιπάλων. Σκέφτηκαν μόνο την ελευθερία.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Τι να τα κάνω τα πλούτη αν παίρνω διαταγές; Τι να κάνω τη ζωή μου αν άλλος την ορίζει; Ο Ρήγας άνοιξε τα μάτια του υπόδουλου γένους, μαζί του κι ο Αδαμάντιος Κοραής, προσπάθησαν να ορίσουν τον χρόνο της επανάστασης. Ο Κοραής έπεσε 29 χρόνια έξω. Το Γένος διψά για ελευθερία.

Μια εκτέλεση του Θούριου του Ρήγα θα ακούσουμε από τον Νίκο Πετσάκο, δάσκαλο μουσικής. Ο Νίκος βρίσκεται στην Βόρεια Ιρλανδία και με το μπουζούκι του προσφέρει τη μουσική γνώση της Ελλάδας. Διδάσκει την ελληνική μουσική κι όχι μόνο στο εξωτερικό. Άλλωστε είναι γνωστοι κι οι Ιρλανδοι για την υιοθέτηση του μπουζουκιού. Το μπουζούκι έχει προσφέρει στα χρόνια του ελληνικού κράτους πολλές χαρές.

Απολαύστε τον παρακάτω, αν και η ηχογράφηση έγινε για φίλους μόνο. Συγχωρήστε το ερασιτεχνικό της ηχογράφησης.

 

 

κι επειδή ξέρω τους πατριώτες μου, θα γκρινιάξουν γιατί η ηχογράφηση δεν είναι επαγγελματική, γιατί δεν έχει φόντο τους ήρωες, γιατί θα γκρινιάξουν… ΧΡΟΝΙΑ μας ΠΟΛΛΑ

ΠΗΓΗ:  https://www.sportime.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.